Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Brad Pitt, Harrison Ford i Halle Berry među prezenterima ovogodišnjeg Oscara

Preuzmite sliku

Američka Akademija filmskih nauka i umjetnosti objavila je u ponedjeljak spisak poznatih ličnosti koji će biti prezenteri ovogodišnje, 93. ceremonije dodjele Oscara koja će se održati 25. aprila u Los Angelesu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Među njima su imena poznatih glumaca poput Brada Pitta, Halle Berry i Harrison Forda. Na spisku su i Reese Witherspoon, Renee Zellweger, Joaquin Phoenix te Laura Dern, a kompletna lista prezentera biće objavljena narednih dana.

Kako prenosi magazin “People”, ovogodišnja dodjela nagrada izgledaće znatno drugačija od prethodnih ceremonija, a producenti planiraju da ceremonija više liči na film, nego na televizijsku emisiju.

Producenti su u martu svim nominovanim uputili pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji.

“Trudićemo se da pružimo prijatno i sigurno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom svijeta”, navodi se u saopštenju akademije.

Za one koji ne mogu prisustvovati ceremonija, Akademija filmskih nauka i umjetnosti će u njihovo ime primiti nagradu.

Ceremonija dodjele Ocara održaće se 25. aprila u dvorani Dolby u Los Angelesu, dva mjeseca kasnije nego što je prethodno planirano. Događaj će se održati uz poštivanje socijalne distance, propisanih epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje