Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Božo Vrećo i Edin Karamazov predstavili obradu Šantićeve “Emine”

Preuzmite sliku

Dva vrhunska umjetnika, Božo Vrećo i Edin Karamazov, predstavljaju službeni lyric video za svoj prvi singl, obradu jedne od najljepših sevdalinki, Eminu.

Ovom obradom najavljuju izlazak albuma Lachrimae na kojem će se naći 11 vrhunskih interpretacija – sve ono što od umjetnika ovog kalibra možete očekivati.

Emina je kultna sevdalinka, jedna od najljepših ljubavnih pjesama, koju je napisao mostarski pjesnik Aleksa Šantić, posvetivši je ljepoti Mostarke Emine Sefić. Pjesma je prvi put objavljena 1902. u časopisu Kolo, a kasnije su je izvodili mnogi umjetnici s ovih prostora, a najpoznatija je izvedba Himze Polovine.

Interpretacija Bože Vreće i Edina Karamazova stoji uz bok, kako s Himzom, tako i s ostalim velikanima sevdaha.

Album Lachrimae sjajan je world music albumu koji će zbližiti dalmatinsku pjesmu, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i špansku te izbrisati granice. Božin distkinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ovih 11 odavno prepoznatih 11 pjesmama i sigurno će naići na odličan prijem kod publike i kritike.

Album Lachrimae otvorit će prvi singl, Emina, a osim nje na albumu će se naći i Bor sadila moma Evgenija, Ašik osta’ na te oči, Što te nema i druge. (Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje