Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bosanka koja pjesmom osvaja Evropu: Podrška i od Edina Džeke (VIDEO)

maja nurkic
Preuzmite sliku

Kako kaže mlada pevačica iz Sarajeva, Maja Nurkich, njena životna priča je kao scenario za neki holivudski blockbuster. U detinjstvu je najradije boravila u “kraljevstvu imaginacije i kreacije“, a već od sedme godine muzika je put kojim hrabro korača, svjesna da ta upornost jednom mora da se isplati.

maja nurkicMagistrirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu i završila je muzičku školu na odsjeku za solo pjevanje. Radila je i kao foto model, i tako je stekla neophodnu ležernost pred kamerama. 2009. je na YouTube postavila snimke njenih obrada pjesama poznatih svjetskih izvođača. Majine obrade su privukle mnogo pažnje, pa je na taj način dobila i različite ponude – ugovor za snimanje u Budimpešti, Los Anđelesu, Majamiju, a ostvarila je i mnoge kontakte u muzičkoj industrji širom svijeta.

Međutim, odlučila je da karijeru započne u Sarajevu, vjerujući da svijet treba da čuje za mlade, kreativne i talentovane ljude iz BiH. Prije godinu dana je počela da radi na svom prvom albumu na engleskom jeziku u studiju Tempo u Sarajevu, koji je dio TEMPO PRODUCTION nezavisne etikete iz Švedske.

Maja je svoj prvi singl “Carry On” napisala zajedno sa Damirom Bečićem, jednim od producenata iz ekipe TEMPO PRODUCTION, a realizaciji su doprinjeli i najbolji bosanskohercegovački muzičari, dok režiju spota potpisuje Zinka Bejtić, nekadašnja art direktorka kompanije Warner Bros u Kanadi.

Maja je dobila podršku i od Edina Džeke koji njen spot objavio na svom Twitter profilu, na kojem ima oko 187.209 osoba koje prate njegove Twittove.

dzeko twitter

I pjesma i spot su zaista unikatni i fantastični, možemo biti samo ponosni na Maju i njen rad, želimo joj puno sreće u nastavku karijere. Iskreno se nadmo se da će što prije Maha Nurkich doživjeti svjetsku slavu:

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: