Nedjelja, 17. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bosanac snimio fantastičan time lapse Grand Canyona kojem se divi cijeli svijet (VIDEO)

Gavina Heffernan i Haruna Mehmedinović u namjeri da educiraju širu javnost o svjetlosnom zagađenju, snimili su fantastičan time lapse Grand Canyona kojemu se ovih dana divi cijeli svijet, cjelokupan projekat nazvan je “Skxglow”.

Za realizaciju naveenog programa ukupno je bilo potrebno tri godine i pređenih više od 240.000 kilometara a snimili su više od 150.000 fotografija kako bi u suradnji s International Dark-Sky Association stvorili fotoknjigu i seriju snimki koji ostavljaju bez daha, među kojima je i ovaj time lapse Grand Canyona.

Snimali su od neba iznad aktivnih havajskih vulkana a pa sve do polarne svjetlosti i tako gledateljima omogućili pravo putovanje kroz predivne prizore noćnog neba.

Harun Mehmedinović je inače sin pjesnika i esejista Semezdina Mehmedinovića, a s roditeljima je u SAD otišao tokom rata u BiH. Projekt SKYGLOW možete popratiti i na njihovoj službenoj Facebook stranici. Harun radi kao slobodan fotograf. Značajan je njegov projekt Bloodhoney, čije ime aludira na poznatu odredbu Bosne i Hercegovine kao zemlja krvi i meda: knjiga je sa slikama u slobodno-umjetničkom stilu. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje