Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bogati klinci Instagrama: Za objave fotografija plaćaju i do 2000 dolara

Preuzmite sliku

RKOI se trenutno može pohvaliti s više od 372 hiljade sljedbenika i nepreglednim nizom bogatih mladih milenijaca koji žive život punim plućima, od vožnje Bugattija pa do luksuznih vožnji jahtama…

Svjetski poznati Instagram profil pod nazivom ‘Rich Kids of Instagram’ (RKOI) kada je pokrenut, bio je sasvim skroman. Jessie Hewitson napisala je za The Times da je James Ison (27) započeo s tim profilom davne 2012. nakon što je objavio jednu sliku koja je brzo postala viralna, prenosi 24sata.hr.

Fotografija koju je objavio na tom profilu bila je fotografija Zacharyja Della, sina milijardera Michaela Della, koji je uživao u švedskom stolu na svom privatnom avionu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Ison (@jamesmcison) on

James je bio student ekonomije koji je bio zaljubljen u svijet bogatih, napisala je Hewitson. Ubrzo nakon što je počeo objavljivati ​​slike djece milijardera, dvoje Newyorčana (koji su i dalje anonimni) koji su to isto radili, kontaktirali su Jamesa. Suradnja koja je rezultirala bila je početak Instagram profila ‘RKOI’ gdje sada morate platiti do 2000 dolara da bi vas objavili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rich Kids Of The Internet (@rkoi) on

RKOI se trenutno može pohvaliti s više od 372 hiljade sljedbenika i nepreglednim nizom bogatih mladih milenijaca koji žive život punim plućima, od vožnje Bugattija, putovanja jahtama do posjeta Royal Ascotu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rich Kids Of The Internet (@rkoi) on

Isto tako, pokazuju se i raskošni satovi koji ovi bogati milenijci nose, a u pitanju su satovi od vrtoglavih 50 hiljada dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rich Kids Of The Internet (@rkoi) on

Ovaj profil postao je planetarno popularan pa su se počeli otvarati i izdvojeni računi za bogatu djecu u drugim zemljama, što su napravili u Turskoj i Rusiji, poput ‘Rich Kids of Turkey’ i ‘Rich Russian Kids’.

Unatoč bogatstvu koje je RKOI donio Jamesu, novinarka Jessie Hewitson ga je opisala kao prizemnog čovjeka, koji se odriče blistavih i skupih automobila te odbija objavljivati ​​neukusne slike ljudi koji su okruženi hrpom gotovine, piše Business Insider.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje