Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bivši pjevač grupe ‘Legende’ počinje solo karijeru

Preuzmite sliku

Nakon što je napustio sastav “Legende”, pjevač Ivan Milinković odlučio je da karijeru nastavi kao solista te je publici, uz ekranizaciju, predstavio dvije samostalne numere. 

Prva pjesma “Ibar ust’o protiv brega“, urađena je u saradnji s Dejanom Petrovićem i Big Bendom na muziku Dragana Nikolića, tekst Ivana Karaklića, uz aranžman Peđe Stojkovića.

Tradicija, prepoznatljiva boja glasa i trubači, vrlo brzo našli su put do srca slušatelja.

“Hvala svim dragim ljudima iz Bosne koji mi pišu ovih dana i pružaju podršku. U meni se javila neka nova poletnost, energija koju želim da prenesem kroz nove pjesme, na sve ljubitelje muzike. Želim da muzička raznovrsnost i raznolikost muzičkih žanrova koja će me krasiti u vremenu koje dolazi, bude najbolja pozivnica za sve drage ljude koji su vjerna podrška u Bosni svih ovih godina, ali i one koji do sada nisu bili na mojim nastupima. Radujem se da se uskoro vidimo”, istaknuo je Milinković u saopštenju.

Da je u pitanju ozbiljan muzički iskorak, kako navode, Milinković pokazuje saradnjom s  poznatim autorima, tvorcima velikih hitova Dušanom Bačićem i Bojanom Dragojevićem.

Svenuće dunje“, pjesma je koja predstavlja modernu verziju sevdaha, koja je rađena ciljano, kao pop numera obojena zvucima harmonike.

“Od kraja septembra publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pjevao, uz pjesme koje su reference i najveći izazov za svakog pjevača. S publikom, uz moje nove pjesme, prelistavat ću muzičke spomenare, sjetiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pjesme među kojima i sevdalinke. Uz muzičku podršku Peđe Stojkovića očekujte pregršt iznenađenja, od septembra, na kocertima pod nazivom “Veče sa Ivanom Milinkovićem“, dodaje Milinković u saopštenju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje