Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bivša katarska princeza nađena mrtva nakon što optužila muža za zlostavljanje

Preuzmite sliku

Kasia Gallanio (45), bivša katarska princeza pronađena je mrtva u svom domu u Marbelji, usred bitke za starateljstvo sa bivšim mužem kojeg je optuživala da je zlostavljao jednu od njihovih kćerki.

Kasia Gallanio bila je treća supruga milijardera Abdelaziza bin Kalife Al Tanija (73), amidže sadašnjeg katarskog emira.

Prema prvim informacijama, sumnja se da se predozirala drogom. Kako prenosi francuski La Parizijen, španski policajci su otkrili njeno telo u krevetu bez znakova fizičkog nasilja.

Kćerka alarmirala policiju

Tijelo je pronađeno nakon što je njena najmlađa kćerka alarmirala špansku policiju iz Pariza, pošto danima nije mogla da stupi u kontakt sa svojom majkom, piše El Pais. Domar i nekoliko službenika su uspeli da uđu u Kasijin apartmanski kompleks u Marbelji u nedelju u osam sati ujutro.

Kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, biće obavljena obdukcija. Prve indikacije ukazuju da je umrla od predoziranja drogom.

Galanio je vodila raskošan život. Išla je na glamurozne zabave i družila se sa poznatim ličnostima.

Ranije je tvrdila da je bivši katarski ministar nafte i finansija, koji je bio najstariji sin prethodnog emira Kalif bin Hamada Al Tanije, seksualno zlostavljao jednu od njihove tri kćerke. On je te optužbe negirao.

 • Le Parisien je 19. maja izvestio da je sud u Parizu odbacio njene zahteve za starateljstvo nad kćerkama.

  Nedavno je provela nekoliko mjeseci u bolnici, a francuski mediji su istakli da je bila sklona nervnim slomovima. Kao rezultat toga, sudija je odložio rješevanje spora oko starateljstva dok se ne izvrši psihološka procjena kako bi se bolje razumjele okolnosti koje su se odvijale u toj porodici.

  Borba za starateljstvo

  Galanio sa bivšim mužem ima tri ćerke – bliznakinje od 17 godina i tinejdžerku od 15 godina. Iako su bliznakinje u početku živjele sa ocem, odlučile su da se presjele kod majke u Marbelju. Tvrdila je da je njen bivši muž odlučio da im uskrati novac kako bi ih kaznio.

 • Treća kćerka (15) i dalje živi sa ocem u luksuznom stanu u Parizu, gdje je on prognan nakon puča koji je predvodio njegov polubrat Hamad bin Halifa Al Tani 1995. godine.

  Kako pišu evropski mediji, bivši bračni par već 15 godine vodi bitku za starateljstvo nad kćerkama.

  Kasija je optužena da je alkoholičarka sa mentalnim problemima, dok je Al Tani optužen da je zlostavljao jednu od svojih kćerki. Parisko javno tužilaštvo je otvorilo istragu o optužbama za seksualni napad. Al Tani (73) negirao je optužbe, piše Le Parisien.

 • “Voljela je svoje kćerke”

  Galanio je u nedavnom intervjuu rekla da je su bliznakinje došle da žive sa njom.

  “Htjele su da žive sa mnom, pa je otac za kaznu prekinuo kontakt sa njima. Veoma je tužno jer su djeci potrebna oba roditelja. Najmlađa kćerka ne smije da razgovara sa mnom, što je jako rastužuje. Od oca dobija mnogo materijalnih stvari pa je to skoro kao manipulacija i ucjena. Kao da mi nedostaje deo tela”, rekla je.

  Galanio je poljskog porekla, ali je odrasla u Los Angelesu. Upoznala je Al Tanija kada je imala 19 godina i vjenčali su se 2004. godine. Njen blizak prijatelj ju je opisao kao dobru osobu koja je bila protiv upotrebe droga i negirao je da je bila alkoholičarka.

  “Poznavao sam je veoma dobra i razočaran sam vestima. Bila je veoma dobra osoba i voleli su je oni koji su je poznavali. Volela je svoje ćerke i nikada ih nije napustila. Bila je protiv droga i nikada nije bila alkoholičarka”, naveo je prijatelj pokojne princeze.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje