Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bila je najveća zavodnica: Nina iz ‘Boljeg života’ bila je san muškaraca širom Jugoslavije, ali privatno nije imala sreće

Preuzmite sliku

Privatno je iza sebe ostavila dva braka. Prvi put se udala tijekom studiranja i brak se brzo raspao. Drugi brak je potrajao, udala se za redatelja Dragoslava Lazića i s njim dobila kćer Anitu. Nakon razvoda, Snežana se više nije udavala niti odlučila na djecu

Glumila je seksipilnu Ninu Andrejević u seriji ‘Bolji život’, a osvojila je talentom i ljepotom i ranije prostore bivše države. Glumica i pjevačica Snežana Savić posjeduje izvanserijski talent kojeg je postala svjesna još tijekom djetinjstva. Srećom nije poslušala svog strogog oca, već majku pa se odlučila baviti glumom. Jer, filmovi i serije u kojima je glumila danas imaju kultni status, a jednako dobro ide joj i pjevačka karijera, iako se muzikom nikada nije ozbiljno željela baviti.

Početkom marta proslavila je 66. rođendan. Snežana je još tokom djetinjstva htjela biti zvijezda. Roditelji su joj bili strogi, htjeli su da u školi bude izvrsna, a ona je takva i bila. Ipak, otac nije podržavao njen izbor da bude glumica, ali majka ju je podržavala.

Podršku je dobila i kada se pojavila na prijemnom na Fakultetu dramskih umjetnosti. Profesore je oduševila i upala je otprve. Završila je glumu kao studentica generacije, i to u žestokoj konkurenciji – stasala je na Fakultetu u društvu Lazara Ristovskog i Bogdana Diklića. Tokom studentskih dana s njima je i pjevala, a bio je to način da studenti glume zarade i nešto novca za džeparac.

Uloge zavodnica nizala zbog ljepote

Nikada se nije odlučila pripadati nekom pozorištu, ostala je slobodna umjetnica tokom cijele karijere. Uloge joj nije bilo teško dobiti, a fizička ljepota joj je pomogla da igra zavodnice. Osim po ulozi Nine iz ‘Boljeg života’, šira publika gledala ju je i kao Malinu Vojvodić iz ‘Sretnih ljudi’, pojavila se u ‘Žikinoj dinastiji’, ‘Padu Italije’, ‘Tesnoj koži’… Glumila je u tim serijama pjevačica, neke od pjesama postale su i pravi hitovi.

Vremenom je stigla i do estradnih voda. 1984. odlučila je napraviti prekretnicu, inspirirao ju je rad na ‘Koštani’ gdje je igrala glavnu ulogu, a usput i pjevala. Izdala je čak 12 albuma narodne glazbe, a aktivno radi i snima i danas. Prvotno, pomalo je čak i bježala od glazbe, iako je uvijek voljela zapjevati.

Prvi brak propao brzo, drugi potrajao – no također završio razvodom

Privatno je iza sebe ostavila dva braka. Prvi put se udala tijekom studiranja i brak se brzo raspao. Drugi brak je potrajao, udala se za redatelja Dragoslava Lazića i s njim dobila kćer Anitu. Nakon razvoda, Snežana se više nije udavala niti odlučila na djecu.

Priznala je nedavno u intervjuu za Blic zašto je donijela odluku da se ne upušta u novi brak ili majčinstvo. Objasnila je Savić da je takvu odluku donijela zbog svoje Anite.

– Moja želja nije bila da imam samo jedno dijete. I s ovog aspekta mi je žao što sam ostala na jednom. Međutim, uvijek sam mislila da ako već nije opstao moj brak s Lazićem, ne bih trebala upustiti se u majčinstvo s nekim drugim, zbog Anite. Bojala sam se kako bi ona to doživjela i loših posljedica koje bi to moglo uzrokovati. Nisam joj htjela stvarati konfuziju – rekla je Savić. (100posto.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,