Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bila je najpoznatija žena hrvatskih naslovnica, a onda je stradala u strašnoj nesreći

Preuzmite sliku

Da je među nama, glumica Dolores Lambaša danas bi proslavila 40. rođendan.

Tamnokosa Šibenčanka krajem 2000-ih bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

Mnogi se jasno sjećaju dana kada je Dolores izgubila život u saobraćajnoj nesreći, 23.septembra 2013. godine.

Glumica se s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu.

Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u stražnji dio VW Pola. Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu “Dr. Josip Benčević”.

Tamo su se liječnici borili za život lijepe glumice, u tome, nažalost, nisu uspjeli. Dolores je preminula oko 14 sati. Imala je 32 godine.

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. marta 1981. godine. Mnogi gledatelji glumicu pamte po ulogama u serijama kao što su Dobre namjere, Ruža vjetrova, Najbolje godine i Zakon ljubavi, a znaju je i mnogi ljubitelji pozorišta koji su je mogli vidjeti u predstavi Zagrebačkog HNK Dom Bernarde Albe, u kojoj je glumila glavnu ulogu Adele.

Tu su i filmske uloge, a glumica je kao svoj najdraži film isticala Vjerujem u anđele Nikše Sviličića. Za taj film je dobila brojne pohvale i od kritičara, a film je nagrađen sa sedam nagrada publike širom svijeta. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje