Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bila je dance zvijezda 90-ih, snimila duet sa Dinom Merlinom, sada živi na selu, uzgaja povrće i čisti štalu

Preuzmite sliku

Ivana Banfić pjevačica koja je obilježila cro dance scenu 90-ih, oduševila je svoje pratitelje na Instagramu objavom.

“Samo prirodno”, napisala je pjevačica uz fotografiju na kojoj čisti štalu. Ivana se s porodicom prije nekoliko godina preselila u Staru Drenčinu, mjesto udaljeno 11 kilometara od Petrinje. Tamo sa suprugom Krunom i sinom Janom živi u staroj kući koju je naslijedio njen suprug.

“Željeli smo kao porodica promjenu i iskušati drugačiji način života od urbanog stila života. Suprug i ja volimo prirodu i nekako nam je to spontano došlo. Krenuli smo u novu avanturu, život na selu. Preuređujemo staro seosko imanje i tamo živimo. Nije možda tako jednostavno i bajkovito kako se činilo”, rekla je prije nekoliko godina za Index.

“Grijanje na drva, smrzavanje vode iz bunara i još dosta novih iskustava s kojima se do sada nismo susretali. Lijepo je i mirno. Nova sredina, novi ljudi, nova prijateljstva… Sve je to zabavno i novo”, dodala je.

“Povratak prirodi, povratak sebi”

U Drenčini su proveli i pandemijske dane, ali i doživjeli veliki petrinjski zemljotres čiji je epicentar bio samo tri kilometra od njihovog sela.

“Mi smo svi dobro, živi i u komadu. Epicentar je bio 3 km od nas. Ovo je najstrašnije iskustvo u životu… Popadali su nam crjepovi s krova, sve se urušilo, u kući nisam još bila jer sam u užasnom strahu. Sjedim s djetetom i mužem u kombiju… Ljudi u Sisku su svi na ulicama, voze ranjene komšije u autima i gepeku, jer hitne pomoći ne stižu doći po sve… Držite se svi… Popravit će se sve, ali život nećemo vratiti ako ga izgubimo… Ostaje nam da vjerujemo da će sve biti dobro… To je jedino što možemo…”, napisala je tad.

“Iz prirode sam nastala i želim se hraniti zdravo i znati šta jedem. Povratak prirodi, povratak sebi”, moto je kojeg se drži. U jednom je intervjuu objasnila i da su ona i suprug dugo sanjali o tome da pokrenu farmu kokoši. “I to neobičnih, araukana, indijanske kokoši koje snesu zelena jaja, ljuska je zelena i ta jaja su bez kolesterola”, rekla je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,