Subota, 22. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bijelo dugme rasplesalo rijeku gostiju na Bjelašnici (FOTO)

Preuzmite sliku

Legendarni bend Bijelo dugme održao je koncert na Bjelašnici i okupio više hiljada ljubitelja njihove muzike. A sve to je značilo i početak skijaške sezone na Bjelašnici i Igmanu.

Bjelašnicom je odjeknula pjesma, legendarnog Bijelog dugmeta. Dobro poznati sastav, Alen, Brega i Tifa rasplesali su rijeku sarajlija, kao i druge goste iz regiona.

Na koncertu su se našle sve generacije, od onih starijih koji su se uz Bijelo dugme, prisjetili nekih lijepih trenutaka iz prošlosti pa sve do onih najmlađih, koji nisu bili ni rođeni kada je ovaj band počinjao svoju karijeru.

Redali su se brojni hitovi Bijelog dugmeta,a pjesma, ples i veselje na debelom minusu ugrijali su hiljade posjetitelja. Ipak, ovo je bio poseban trenutak za Alena Islamovića, koji je nakon 31 godinu ponovo zapjevao na Bjelašnici.

“Malo je preuređeno ali mi se jako sviđa i najvjerovatnije ću doći u februaru jedno deset dana sa svojom porodicom da se dobro iskijam, zato što me emocije vuku ovdje. To je nešto što smo mi proživljavali godinama koji smo bili u Sarajevu, radili svoj posao, a pogotovo kada sam došao u Dugme te 86-te i dvije smo sezone vježbali ovdje, to je bilo fenomenalno”, kazao je Islamović.

Koncertom je upotpunjena slavljenička atmosfera povodom 35. rođendana ZOI-a 84, ali i otvorena zimska turistička sezona. Prije samog koncerta, publika se zagrijala uz poznate DJ-eve, kao i kulturno-sportsku manifestaciju “Telemach Winterhana market & fun zone”.

“Pa ja sam i preponosan pošto kada sam bio mali, to sam mogao gledati na televiziji, a sada imam priliku da vodim ovo i danas ovo što se dešava je puno srce svega. Trideset pet godina jedne organizacije koja traje i nadamo se da će trajati. Ovo je samo jedan od uvoda koje su naše daljne smjernice”, kaže direktor ZOI ‘84 Nerves Alispahić.

I ovaj koncert pokazao je da Bijelo dugme nikako ne stari, njegove pjesme žive, samo se prenose sa generacije na generaciju. Dokaz, koliko je publika željno iščekivala povratak grupe koja i danas kao i nekada, ovim prostorima doslovice žari i pali. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,