Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Beba na putu: Chelsea Clinton čeka treće dijete

Bivša američka prva kćerka Chelsea Clinton i suprug Marc Mezvinsky čekaju treće dijete.

38-godišnja kćerka Hillary i Billa Clintona objavila je vijest na Twitteru: “Marc i ja smo uživali gledajući Charlotte koja je predivna starija sestra, a sada smo uzbuđeni jer će Aidan postati stariji brat”, napisala je i dodala da beba stiže krajem ljeta.

Clinton i Mezvinsky su u braku od 2010., a roditelji su četverogodišnje Charlotte i dvogodišnjeg Aidana.

“Nisam znala da se mogu toliko intenzivno brinuti o nečemu dok nisam postala mama. Nekako više volim supruga i svoje roditelje. Mislim da je moja ljubav prema Charlotte otvorila prostore u srcu i mozgu za koje nisam znala da postoje”, izjavila je 2015. kratko nakon rođenja kćeri za časopis People.

Majčinstvo ju je inspiriralo da počne pisati knjige za djecu pa je tako do sada napisala već četiri.

“Kao dijete sam smatrala knjige osnažujućima i nadam se da će pomoći i današnjoj djeci. Moja djeca vole kad im čitam i kad o tome razgovaramo”, pojasnila je Clinton koja je posljednju knjigu “Start Now! You Can Make a Difference” namijenila djeci u dobi od sedam do deset godina, a pokušava ih osvijestiti o problemima gladi, zdravlja, nasilja, klimatskim promjenama te ugroženim i izumirućim vrstama.

“Moja djeca su još uvijek relativno mala, ali razgovaramo i uključujemo ih u probleme. Kod kuće koristimo pametne sijalice i pazimo da gasimo vodu kada je ne koristimo. Djeca nam pomažu i u recikliranju”, ispričala je Clinton. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,