Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Barron Trump: Prvi dječak koji šeta hodnicima Bijele kuće poslije 60 godina

Preuzmite sliku

Barron Trump (12) najmlađi je sin američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegove supruge Melanije. On je postao prvi dječak koji ima čast da šeta hodnicima Bijele kuće, prvi put skoro nakon 60 godina.

Za razliku od porodice bivšeg predsjednika Baracka Obame, Trump je u Bijelu kuću doveo nešto više članova porodice, odnosno svoje petoro djece iz tri braka.

Najmlađi Barron sve do nedavno je s majkom Melanijom živio u penthausu Trump tornju, na Petoj Aveniji u New Yorku, dok se Donald ranije preselio u Bijelu kući.

Melania i Donald vjenčali su se godinu dana prije Barronovog vjnečanja. Dječak i njegova majka su se službeno pridružili ocu, a sve da bi on mogao u miru završiti školsku godinu u prestižnoj školi “Columbia Grammar and Preparatory School”. Njegova školarina košta čak 45.000 dolara.

Navodno, Barron je doživio veliku promjenu nakon što se uselio u Bijelu kuću, jer je tada bio 10-godišnjak. Zapravo, nije bio previše svjestan promjene koja je bila pred njim.

Slično su se osjećali i roditelji djece iz Barronove škole, a upravnik je izjavio da su oni potpuno van sebe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje