Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banjac i Brajović: Mira Furlan, čovjek i profesionalac u svom poslu

Preuzmite sliku

Vijest o smrti legendarne jugoslavenske glumice Mire Furlan pogodila je njene kolege, u ljudskom i profesionalnom smislu.

Glumica Mira Banjac pamtit će je kao mirnu i tihu osobu, profesionalca u svom poslu, ali prije svega kao prijatelja.

– Bila je odlična glumica, veliki borac. Nosila je neki svoj teret. Nije bila rado viđena u svojoj domovini (Hrvatskoj), ali je ona to nosila gospodski. Nosila je to u sebi – naglasila je Banjac. Posebno se sjeća suradnje sa Mirom Furlan u filmu ‘Lepota poroka’.

Glumac Voja Brajović svrstao je Miru Furlan među ljude koji su svojim likom i djelom oplemenjivali dušu. Njena smrt, kaže, nenadoknadiv je gubitak.

– Odlaze osobe koje su vam nešto značile u životu, ode i osoba kojoj ste vi nešto značili. To je, nekako, dvostruki gubitak. Bila je inspirativna. Koliko god radoznala i kreativna, toliko i inspirativna – ističe Brajović.

Bila je, kaže, umjetnica u pravom smislu te riječi. Imali su kvalitetnu suradnju. Iz mnoštva ističe da su zajedno, devedesetih godina, igrali ‘Pozorišne iluzije’ Pjera Korneja, u režiji Slobodana Unkovskog, za koju kaže da je jedna od najznačajnijih predstava koja je igrana na ovim prostorima.

Legendarna jugoslavenska glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini. Glumila je u pozorištu, TV serijama i filmovima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje