Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Baldwin konačno predao mobitel, traže se dokazi u slučaju fatalne pucnjave

Preuzmite sliku

Glumac Alec Baldwin predao je svoj mobilni telefon uredu šerifa u New Yorku koji će biti pregledan zbog mogućih dokaza u kaznenoj istrazi o fatalnoj pucnjavi tokom snimanja filma “Rust”.

Glavna zvijezda i producent nisko budžetnog westerna, Baldwin je 21. oktobra tokom snimanja filmske scene fatalno ustrijelio snimateljicu Halynu Hutchins.

Glumac do sada nije želio samovoljno predati svoj iPhone, ali to je ipak učinio u petak predavši ga šerifovim pomoćnicima u New Yorku, gdje inače živi.

Policija Novog Meksika zatražila je pomoć od njujorških vlasti da dobije mobitel Aleca Baldwina u sklopu istrage pucnjave u filmu “Rust”, više od tri sedmice nakon što su detektivi tražili da pretraže telefon, potvrdili su Baldwinov advokat i glasnogovornik Ureda šerifa Okruga Santa Fe Juan Rios.

Sudac za prekršaje u Santa Feu David Segura je 16. decembra odobrio nalog za pretres koji je lokalnoj policiji trebao omogućiti da pretraži Baldwinov iPhone u potrazi za dokazima važnim za istragu smrtonosnog ubojstva snimateljice Halyne Hutchins 21. oktobra, ali glumac je odugovlačio sve do sada.

Nakon tragedije na setu Baldwin se vratio u svoj dom u Hamptonsu, New Yorku, a vlasti Novog Meksika su bile bespomoćne u nastojanju da dođu do njegovog telefona.

Baldwinov advokat je u današnjem saopćenju rekao da je glumac “danas dobrovoljno predao telefon vlastima kako bi završili istragu”. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,