Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Balaševićeva kćerka objavila pjesmu koja je bila namijenjena Massimu

Preuzmite sliku

Smrt Massima Savića i te kako je potresla Bebu Balašević, kćerku pokojnog velikana Đorđa Balaševića.

“Posljednje dvije godine, nažalost često, izgovorim rečenicu: sve pogrešni odlaze”, glasi uvodna rečenica Bebine emotivne objave na Facebooku u kojoj je biranim riječima govorila o čuvenom Maksu.

“Nisam imala puno razgovora sa Massimom, mislila sam da me to tek čeka i to me radovalo, jer se radi o veoma inteligentnom, talentovanom, lucidnom i maštovitom čovjeku… Umjetniku koji pored svoje beskrajno zanimljive ličnosti ima još jednu predragocjenu stvar u svom životu, a to je ljubav između njega i njegove žene… Način na koji je pričao i vrednovao svoju ljubav je za mene bila zadivljujuće inspirativna”, prisjetila se Beba.

Kopča između Massima i Bebe leži u činjenici da je ona svojevremeno napisala ljubavnu pjesmu i namijenila je upravo Massimu.

Objavila je sada demo snimak te pjesme na Youtubu, pod nazivom “Minut ćutanja”, ali žali što nikada nećemo čuti ono što je njoj Massimo “poklonio” prilikom ranijeg poziva.

“Pjesma koju sam napisala je ljubavna, govori o tome da će se od života računati samo vrijeme provedeno sa nekim koga voliš, a da će sve ostalo moći da se smjesti u jedan minut ćutanja… I rekla sam i tada, a kažem i sada, ta je pjesma samo za njega i nikoga drugog… Nazvao me je i otpjevao svoju verziju refrena, ja sam ushićeno slušala kako pjesma dobija na vrijednosti koju je samo njegov unikatni glas mogao da joj doda… Nažalost, neću je čuti cijelu u njegovoj izvedbi… Ne kažem: nikad… Sada mi ostaje da zamišljam kako zvuči kad je on pjeva i ako mene pitate, zvuči magično”, završila je Beba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,