Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bajrović: Ako bi postojao VAR, vidjelo bi se da je Danski film bio malo u ofsajdu

Preuzmite sliku

Ovo nije film za jednu godinu, ili jednu nagradu, kazao je Izudin Bajrović

Neposredno nakon što je proglašen najbolji film izvan engleskog govornog područja razgovarali smo sa jednim od protagonista filma “Quo vadis, Aida?” Izudinom Bajrovićem. U izjavi za Oslobođenje kaže kako je u principu pesimista, odnosno da nije smatrao da je Oskar “gotova stvar”.

– Međutim, ako bih rekao da ne postoji određena doza gorčine, jer naš film nije dobio nagradu, slagao bih. Mislim da je “Quo vadis, Aida?” apsolutno zaslužio Oskara. Ako bi postojao VAR u filmu, vidjelo bi se da je danski film bio malo u ofsajdu, kazao je u pomalo šaljivom tonu Bajrović.

Istakao je kako je i bez osvojenog Oskara ostrvarenje Jasmile Žbanić veliki film.

– Prije dodjele sam govorio i sad ostajem pri tome kako ovo nije film za jednu godinu, ili jednu nagradu. Ovo je generacijski film, koji ostaje za budućnost. Mislim, a to mišljenje dijele i svi ostali članovi ekipe sa kojima sam razgovarao, kako je ovo jedan veliki film na koji svi možemo biti ponosni. I kada budemo sumirali životne rezultate, svi ćemo ovaj film staviti među velika ostvarenja koja smo uradili, naglasio je Bajrović

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,