Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Anne Marie Ćurčić progovorila pet mjeseci nakon samoubistva kćerke

Preuzmite sliku

– Suština je da treba da naučimo da prepoznamo i da govorimo o emocijama kakve god one bile, to je tema o kojoj treba razgovarati u vrtiću– rekla je Anne Marie

Novinarka Anne Marie Alves Ćurčić, čija je kćerka Marija prije pet mjeseci oduzela je sebi život, smogla je snage da progovori o veoma bolnoj temi kako bi društvo više obratilo pažnju na mentalno zdravlje djece.

– Kako poslije te tragedije čovjek da nastavi život? Prije svega, nastavlja da slavi život bilo da su naši najdraži tu ili nisu. Da slavi život i nih do kojih im je stalo i da pokuša da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Ne smijemo da zaboravimo da živimo u društvu u kojem se o emocijama ne govori, posebno o negativnim emocijama. Nije problem da kažete da vas boli glava, ali malo je vjerovatno da će vam neko reći da ste lijeni, da se dohvatite lopate i da radite i da će vas tako proći glava. Niko nas ne uči kako da prepoznamo vlastite emocije. Sramota je reći da niste ok, jer će vam ljudi odmah staviti neku etiketu – rekla je Ćurčić.

  • – Danas je pet mjeseci otkako je naša kćerka Marija oduzela sebi život u 25. godini iako je imala ne samo podršku nego i ljubav i razumijevanje i porodice i uže i šire, iako u našoj porodici nije to bila tabu tema. Ne smiju se generalizovati stvari, da je svaki slučaj priča za sebe i ne smijemo olako da etiketiramo – rekla je majka tragično nastradale manekenke u Jutru sa Jovanom i Srđanom.

    – Suština je da treba da naučimo da prepoznamo i da govorimo o emocijama kakve god one bile, to je tema o kojoj treba razgovarati u vrtiću – rekla je Anne Marie. (Prva TV)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje