Ponedjeljak, 8. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Angelina Jolie govori o svojoj odluci o napuštanju velikog ekrana

Preuzmite sliku

U intervjuu za francuski časopis Dandy glumica Angelina Jolie priznala je da je izgubila interes za glumu još 2007. godine, nakon smrti svoje majke Marcheline Bertrand.

 • angelina-jolie
 • Na promociji svog novog filma Maleficent, Angelina Jolie je šokirala sve kada je izjavila da u budućnosti želi da se fokusira na režiju i produkciju zbog čega više neće da glumi.

  Upitana za motiv svoje odluke o napuštanju velikog ekrana, Jolie je rekla da je to stvar sasvim lične prirode. Kako prenosi Daily Mail, Angelina je tek nakon majčine smrti shvatila koliko je njeno bavljenje glumom bilo vezano uz majčinu želju da se i njena kći bavi glumom te koliko joj je zadovoljstva pričinjavalo njeno pojavljivanje na ekranu.

  “Nakon njene smrti više nisam osjećala istu privlačnost prema glumi”, objašnjava Jolie i nastavlja: “Istinski sam poželjela biti iza kamere i gurati druge pod reflektore, budući da me taj sjaj i središte pažnje više nisu zanimali.”

 • angelina-jolie-brad-pitt
 • “Gluma mi više nije prioritet. Imala sam divnu karijeru i srećna sam što sam dobila šansu da ovako dugo radim ono što volim. Vjerujem da ću se pojaviti u još par filmova do kraja svoje karijere, ali ću se više fokusirati na režiranje i produkciju, kao i rad za Ujedinjene Nacije i borbu protiv seksualnog nasilja” – izjavila je Jolie.

  Iako se prošle nedjelje pojavila informacija da će Angelina, nakon više od 10 godina i filma Mr & Mrs Smith, ponovo snimati zajedno sa svojim suprugom Brad Pittom, glumica nije ni potvrdila ni demantovala te priče i kratko je prokomentarisala da njih dvoje još uvijek razmišljaju da li da prihvate ovaj projekat.

  (kolektiv.me)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,