Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Andrew Ridgeley piše knjigu o prijateljstvu s Georgeom Michaelom

Preuzmite sliku

Kao kolega i prijatelj iz škole, a potom i član banda Wham!, Andrew Ridgeley vjerovatno je poznavao Georgea Michaela bolje od bilo koga drugog. Nedavno je najavio da će objaviti knjigu o njihovu prijateljstvu i osnivanju popularnog dua, prenosi Sunday Post.

U knjizi “George & Me” Ridgeley će prikazati svoj i Michaelov uspon do slave i uspjeha, a pisat će i o njihovu zajedničkom oproštajnom koncert održanom 1986. na londonskom Wembleyu.

George je umro na Božić 2016. u dobi od 53 godine, a Ridgeley je tada napisao: “Plakao sam kao nikada prije u životu”.

On i bivši prateći vokali grupe, ženski pop duo Pepsi i Shirlie odali su vrlo emotivno priznanje Georgeu na dodjeli Brit Awardsa 2017. godine.

“Sve je započelo vrlo uobičajeno. Godine 1975. bili smo tek dvojica dječaraca koji su dijelili sličan smisao za humor, ljubav prema sličnoj vrsti muzike koja život znači, prema umjetnosti. Iz toga su se rodile uspješnice”, piše Ridgeley među ostalim u svojoj knjizi.

Izvršna direktorica izdavačke kuće Michael Joseph/Penguin, Louise Moore kazala je da je “Ridgeley jedina osoba koja je mogla ispripovijedati priču o Michaelu na pravi način”, jer riječ je o “memoarima o ljubavi, prijateljstvu i o muzici”.

“Kad mi je prvi put iznesena zamisao o knjizi, odmah sam je prihvatila, želeći objaviti i prenijeti priču milionima njihovih obožavatelja. Užitak je i privilegij raditi s Andrewom. Iznimno smo uzbuđeni zbog objavljivanja knjige”, kazala je Moore. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,