Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Američki glumac otkrio da boluje od limfoma

Preuzmite sliku

Američki glumac Jeff Bridges otkrio da boluje od limfoma.

Američki glumac i dobitnik Oscara Jeff Bridges (71) na Twitteru je otkrio da se bori s limfomom, no i da su mu ljekari rekli da su “prognoze dobre”, pišu američki mediji.

Aludirajući na svoju čuvenu ulogu besposličara u filmu ‘Veliki Lebovski’, kultnoj komediji braće Coen, u tweetu je napisao da počinje terapiju protiv “ozbiljne bolesti”.

“I kako bi rekao Dude, novo sr… izašlo je na vidjelo… Sretan sam jer sam okružen timom izvrsnih ljekara i prognoze su dobre. Odmah počinjem s liječenjem i izvještavat ću vas o svojem oporavku”, tweetao je Bridges.

Nije precizirao o kojoj vrsti limfoma je riječ, Hodgkinovoj bolesti ili nekom drugom obliku bolesti krvnog sistema, no prognoze za izlječenje su u ranom stadiju otkrivanja dobre.

U drugom je tweetu napisao: “Iznimno sam zahvalan na ljubavi i potpori porodice i prijatelja. Hvala i svima vama na molitvama i dobrim željama. I dok još imam vašu pažnju, molim vas otiđite glasati, jer svi smo u ovome zajedno”.

Bridges je 2009. osvojio je Oscara za najboljeg glumca za ulogu ostarjelog pjevača countryja u filmu ‘Ludo srce’, prenosi Hina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,