Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Amber Heard: Nekad najljepše lice na svijetu, a danas jedna od najomraženijih žena Hollywooda

Preuzmite sliku

Zahvaljujućii suđenju s bivšim suprugom Johnnyjem Deppom i činjenici da su suđenje pratile kamere, a time i cijeli svijet, Amber Heard postala je jedna od najomraženijih žena u Hollywoodu.

Proteklih nekoliko sedmica Amber Heard, donedavno poznata kao bivša supruga Johnnyja Deppa i zgodna Mera iz Aquamana, danas je predmet vrijeđanja, ponižavanja i hejta na društvenim mrežama koji je dosegnuo nevjerojatne razmjere.

U članku koji je objavljen prije nekoliko dana, New York Times se pozabavio mržnjom prema Amber Heard te su zaključili da ogromna količina mržnje prema njoj u javni prostor dolazi zbog stotina profila na TikToku i YouTubeu koji se bave slučajem Depp-Heard.

 • “Ako pratite suđenje na društvenim mrežama, malo je vjerovatno da ćete uopće naići na bilo što pozitivno o Amber Heard”, piše New York Times.

  Na hejt komentare na račun Amber Heard koji se sada broje u milionima utjecala je i činjenica da se suđenje prenosilo uživo na YouTubeu te su svi korisnici mogli raspravljati o onom što vide, a promatrači stvoriti svoj dojam o slučaju iako niko od njih nije mogao izravno utjecati na ishod.

  Da je Amber posljednjih sedmica skupila milione hejtera svjedoči i peticija koja je pokrenuta kako bi se njezina uloga u Aquamanu 2 potpuno povukla iz filma. 4.558.086 ljudi do sada je potpisalo peticiju da se Heard ukloni iz filma, a ekipa koja je peticiju pokrenula ima u cilju skupiti 6 miliona potpisa.

  Amber Heard je tako od žene s najljepšim licem na svijetu i aktivistice za prava žena za nekoliko godina postala jedna od najomraženijih žena u Hollywoodu, a ako gledate komentare na internetu, i jedna od najomraženijih žena na svijetu. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,