Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Alicia Keys objavila potresno pismo koje je kao dijete godina napisala ocu

Preuzmite sliku

Popularna pjevačica Alicia Keys je na društvenim mrežama otvorila dušu. Kako je na samom početku objave napisala, “čekala je pravi trenutak da podijeli ovaj odlomak” s obožavateljima.

Riječ je o potresnom pismu koje je s 14 godina napisala svome ocu. Naime, pjevačica je rođena 1981. u New Yorku. Njezina majka Teresa Augello je zatrudnjela s Craigom Cookom, koji je kasnije zaključio da nije dovoljno zreo za ulogu oca pa je napustio porodicu kad je Alicia imala tek dvije godine, prenosi index.hr.

“U ranoj tinejdžerskoj dobila napisala sam ovo pismo svom ocu Craigu. Nisam željela ništa s njim. Moje su riječi došle iz ranjivosti i čežnje”, napisala je pjevačica u svojoj objavi dodajući kako se zaklela da je nikad neće biti briga što ju je otac napustio, ali ju je ipak bilo briga i to iskustvo je jako uticalo na nju.

”Tužna sam što je moje srce puno gorčine prema tebi”, napisala je te dodala: “Bila sam tvoje prvorođeno dijete, a tretiraš me kao da se nikad nisam rodila. Ne postoji ništa što možeš učiniti da moje rane zacijele. Sve što želim je da gledaš svoja posla. Ne želim tvoje pozive i pisma. A posebno ne želim da se sada lažno trudiš kako bih mislila da ti je stalo. Jedino tako me možeš usrećiti.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

I’ve been waiting for the right moment to share this excerpt with you from #MoreMyself… ⁣ ⁣ In the early part of my teens I wrote this letter to my father, Craig. I wanted nothing to do with him. My words came from a place of vulnerability and longing. At the time it hurt so much to experience what felt like empty promises. I swore I didn’t care, but I did and it affected me deeply. I finally had enough and wrote those words. It’s CRAZY that he kept this letter after all these years. I was so shocked when he first showed me. It was tucked away in a shoe box full of memories. I’m glad he and I can look back at it now as a sign of how far we’ve come ✨🙏🏽⁣ ⁣ If you feel moved to share, send me a deep relationship that you have had to remove from your life, or one that has been mended, or that you want to see evolve, or are working on changing. ⁣ ⁣ I think it’s so powerful that relationships have their own path. And sometimes they are meant to heal…. ⁣ ⁣ Regardless though, most of the time the healing comes from letting go. ⁣ ⁣ What are your thoughts?⁣ ⁣ Sending u my love, light and strength #moremyself #cheerstotheevolution 🥂 🥂 ⁣ ⁣ More Myself is available now.

Objavu dijeli Alicia Keys (@aliciakeys)

Priznaje da ju je šokirala spoznaja kako je njezin otac sve ove godine čuvao ovo pismo, a sada ga je odlučila podijeliti i s drugima.

Njena objava je mnoge rastužila, ali i potaknula da podijele vlastita iskustva. Vidjelo ju je više od 1,5 milijuna ljudi, a prikupila je i više od šest hiljada komentara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,