Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aleksandar Hršum novi voditelj Dnevnika na televiziji Nova BH

Preuzmite sliku

Informativnom timu Nove BH pridružuje se i ugledni novinar i voditelj Aleksandar Hršum, koji će u novom programskom i produkcijskom ruhu gledateljima najmlađe televizije u BiH prezentirati vijesti dana u Dnevniku Nove BH.

– Nakon 25 godina televizijske karijere, Nova BH mi pruža novi profesionalni izazov i zaista se radujem stvaranju našeg Informativnog programa. Biti dio informativnog tima koji čine iskusni profesionalci, kojima je jedini cilj gledatelja staviti u centar zbivanja na neovisan, vjerodostojan i pouzdan način, doživljavam kao privilegiju koju treba opravdati. Ovo je za mene jedna nova dimenzija televizijskog novinarstva, nova uloga i nova lekcija. Gledatelji su već prepoznali Novu BH kao svoju televiziju, ušli smo u domove građana Bosne i Hercegovine i naša informativna platforma počivat će na uzajamnom povjerenju: GLEDATELJ – INFORMATIVNI TIM NOVE BH – rekao je voditelj Dnevnika Nove BH Aleksandar Hršum.

U svojoj respektabilnoj karijeri koja traje punih 25 godina, Aleksandar Hršum njegovao je svjež i dinamičan pristup televizijskom novinarstvu. Na RTRS televiziji obnašao je funkciju urednika i voditelja jutarnjeg programa, te uspješno upravljao i koordinirao timom novinara u cilju poboljšanja kvaliteta programa.

Bio je autor, urednik i voditelj brojnih emisija koje su tematizirale društvena zbivanja. Radio je kao urednik i voditelj radijskih emisija, te kao dopisnik dnevnog lista „Večernje novosti“ iz Beograda.

U posljednjih 15 godina potpisao se kao autor, urednik i voditelj 624 izdanja talk showa „Zabranjeni Forum“ koji se emitirao na Pink BH, a od oktobra 2018. godine na Nova BH televiziji. (Biznis Info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,