Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Aki Rahimovski sahranjen uz pjesmu “Sailing”: Emotivni govor kćerke Edine sve rasplakao

Preuzmite sliku

Muzičku legendu Akija Rahimovskog koji je preminuo u 67. godini danas su rodbina i mnogobrojni prijatelji ispratili na vječni počinak. Ukopan je na groblju Mirogoj u Zagrebu.

Kovčeg prekriven makedonskom zastavom 

U trenutku kada su kovčeg Akija Rahimovskog spuštali u grob, kamere su se ugasile, a zasvirala je pjesma “Sailing” muzičara Roda Stewarta kojeg je Rahimovski rado slušao i o njemu često govorio. Kovčeg prekriven makedonskom zastavom do grobnog mjesta ispratili su članovi Parnog valjka, djeca Akija Rahimovskog i brojni prijatelji i kolege muzičari.

Rahimovski je ispraćen uz nekoliko posebnih pjesama, a prva od njih bila je Za malo nježnosti, koju je s Parnim valjkom snimio 2016. godine.

Na ispraćaju je potom zasvirala makedonska pjesma “Zašto si me rodila, majko”, a nakon nje i “My Way” Franka Sinatre.

 • Vrlo emotivan govor prije ukopa Rahimovskog imala je njegova kćerka Edina.

  “Volim te tata, niko kao ti”

  – Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek. Hvala ti, tata, što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i niko kao ti. Volim te, tata – kazala je kroz suze Edina, čiji je govor sve rasplakao.

  Među brojnim ljudima koji su ispratili Akija, bili su i Husein Hasanefendić Hus, Nina Badrić, Gibonni, Nikša Bratoš, Ivana Plechinger, Jurica Pađen, Edvin Softić, Dino Jelusić, Neno Belan, Tina Kresnik i mnogi drugi…

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: ,