Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Adi Bebanić: Kad navikneš na ljubav ne snalaziš se na mjestu bez ljudskosti

Preuzmite sliku

Mladi bh. novinar i voditelj Adi Bebanić u srbijanskom realityju Zadruga nije izdržao ni 24 sata, a organizator ga je diskvalificirao te najavio tužbu zbog nepoštivanja ugovornih obaveza tešku 50 hiljada eura.

“Kad navikneš na ljubav, ne snalaziš se na mjestu bez empatije, ljudskosti i manira. Ekipa, hvala svima. Ja sam dobro, puno bolje nego da sam ostao tamo. Sretan sam sa ljudima koje volim, koji su mi bili podrška kroz sve ovo. Vraćam se večeras u moju BiH, pa ćemo pričati. I ne kajem se ni zbog čega, ne postoje loše odluke, svaka će nas naučiti nečemu što nikad nećemo zaboraviti. Hvala mojoj mami, sestri, porodici, prijateljima, kolegama i ljudima koji me vole na svemu. Kad sam ušao tamo, rekao sam idem da pokušam promovirati neke lijepe osobine. Nije išlo. Nemoguće je tamo.”, napisao je Bebanić na društvenoj mreži Instagram.

 • Kako smo ranije pisali, Bebanić očito nije bio spreman za “izazove” koji pred učesnike postavlja ovaj reality show sumnjive reputacije, te je već prvog dana doživio neviđeni skandal.

  Podsjetimo, tokom dana nakon što je ušao u ‘Zadrugu’ Adiju je pozlilo nakon čega je odvezen u bolnicu, nakon što se nije vratio, stiglo je saopštenje produkcije:

  “S obizrom na to da je Adi pobjegao, odnosno samoincijativno se nakon zdravstvenog pregleda nije želio vratiti u Zadrugu iako su nalazi bili uredni, obavještavamo sve da je diskvalifikovan i da će produkcija RTV PINK na sudu potraživati 50.000 eura shodno potpisanom ugovoru.” navodi se u saopštenju produkcije.

  Sastav “Zadruge” je prilično šarolik, a u ovom reality programu učestvuju uglavnom srbijanski pjevači, manekeni, starlete, influenseri, ali i osobe iz kriminalnog miljea. Pored učesnika iz BiH u reality programu su i učesnici iz Hrvatske i Crne Gore.

  Vezano | Voditelj iz BiH samoinicijativno napustio srbijanski reality, produkcija će potraživati 50.000 eura

  Ko je Adi Bebanić?

  Njegova zvanična biografija kaže da je u svijet medija ušao sasvim slučajno kao 18-godišnjak na mostarskoj lokalnoj City televiziji. U Mostaru započinje karijeru kao voditelj na spomenutoj televiziji, da bi uskoro postao i urednik iste.

  Na toj poziciji ostaje duže od dvije godine. Nakon toga odlazi na Federalnu televiziju, na kojoj radi kao novinar i voditelj Dnevnika.

  Iz informativnog programa, potom, prelazi na Hayat televiziju, gdje radi u zabavnom programu, angažovan kao voditelj dnevne poslijepodnevne emisije, sedmičnog magazina i specijalnih emisija.

  Početkom 2019. vraća se u informativni program, na N1, gdje radi kao reporter i prezenter. Po struci je menadžer odnosa s javnošću, piše u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na stranici N1.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,