Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

93-godišnjoj glumici ljekar rekao da ne prestaje pušiti: To bi bio šok koji bi je mogao ubiti

Preuzmite sliku

Engleska glumica June Brown od doktora je dobila naredbu da i dalje puši jer bi je šok zbog prestanka sad mogao ubiti.

93-godišnja glumica proteklih 70 godina puši oko 20 cigareta dnevno, iako je lani pokušala prestati. Sad se po nalogu ljekara vratila na pola kutije dnevno, kaže njezin kolega glumac John Altman.

John (68) je glumio sina June Brown u popularnoj sapunici BBC-ja Eastenders, kojoj je posvetila 35 godina svog života. Glumac koji redovno posjećuje June u njenom domu u Surreyu za The Sun je otkrio kako glumica još uvijek puši.

“Nažalost, još uvijek puši, ali ljekari su joj rekli da sada ne prestaje. Obožava cigarete. Puši ih najmanje deset dnevno.”

  • June je pokušala smanjiti svoju sedam decenija dugu naviku 2019., okrenuvši se e-cigaretama, no tad je rekla da su joj bile preteške za držanje, prenosi index.hr.

    Inače, June je dugovječnu sapunicu BBC-ja napustila u februaru jer joj se nije svidjela priča njenog lika. Osim toga, bila je zabrinuta da neće moći čitati scenarij nakon što su joj dijagnosticirani problemi s vidom.

  • No, John je također otkrio da se glumici vid nije pogoršao, iako se bojala da će oslijepiti. Kaže kako ima Kindle i naočale, pa i dalje može čitati. Dodao je kako je posjećuje koliko god može jer su još uvijek dobri prijatelji.

    John, koji je napustio glumu kako bi postao muzičar, izdaje debitantski album sljedećeg mjeseca, a kaže i kako nije prekrižio svoj povratak sapunici. “Nikad ne reci nikad”, rekao je. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,