Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Znate li u kojoj godini veze najviše žena počini preljubu?

Preuzmite sliku

Svi mi smo čuli izjavu da ljubav živi tri godine – nakon čega parovi gube interesovanje za vezu i vjernost i počinju da traže zabavu sa strane. Novije istraživanje je pokazalo da se žene u ranoj fazi veze okreću drugim muškarcima.

Naime, u okviru istraživanja kontroverznog dating sitea Ashley Madison otkriveno je da čak 37 posto žena bilo nevjerno u okviru prve godine veze. Ako uporedimo, u trajanju veze od 7 do 20 godina preljubu je napravilo 25 posto, a nakon 20 godina veze samo još 23 posto žena, prenosi NN.

Ovoj studiji su se pridružila i druga istraživanja koja su se bavila profilom ličnosti žena koje varaju.

Tako je francuski ženski portal “Gleeden“ putem ankete u kojoj je učestvovalo više od 1.000 žena otkrio da žene sa fakultetskom diplomom češće imaju “ljubavne izlete”. Zapravo, što je nivo obrazovanja veći one su slobodnije i više uživaju u seksualnim aferama.

Ispitanici su odgovarali na najrazličitija pitanja i ostavljali svoje lične podatke, tako da je online portal koji se bavi temom ljubavnih veza došao do još zanimljivih podataka.

Naime, u samom vrhu liste najnevjernijih žena, prema anketi ovog sajta, nalaze se Njemice – čak 43 posto njih je priznalo da je bar jednom imalo neobavezan seks sa strane, a drugo mesto su zauzele Francuskinje (37 posto). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,