Nedjelja, 19. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Znate li u kojem dobu je ženski orgazam najintezivniji?

Kreatori popularne aplikacije za kontracepciju odlučili su da provjere šta je činjenica, a šta mit. Rezultati njihove analize trebalo bi da budu poznati svima nama!

Ženski orgazam: kada su žene najviše zadovoljne seksom?

Natural Cycles je veoma dobro ocijenjena aplikacija, sa kojom možemo provjeriti detaljne informacije o našem menstrualnom ciklusu, na primjer kada dođe do ovulacije ili PMS-a. Nedavno su programeri aplikacije koristili funkcije za još jednu svrhu – za prikupljanje i analizu podataka o seksualnom životu žena. Istraživanje je zasnovano na istraživanju sprovedenom među 2600 žena, podijeljenih u tri starosne grupe: 18-23 godine, 23-36 godina i preko 36 godina. Pitali su ih, između ostalog, o nivou privlačnosti, seksualnom zadovoljstvu i količini i intenzitetu doživljenih orgazama. Pokazalo se da sa godinama žene postaju sve zadovoljnije seksualnim životom. Najmanje vjerovatno je da će najmlađi korisnici aplikacije imati orgazme i da su oni znatno slabiji pored onih koje su iskusile dame iz drugih starosnih grupa. Najpozitivnije o njihovom seksualnom životu i orgazmima izrazili su učesnice starije od 36 godina, prenosi Ženski magazin.

Koji su razlozi ove pojave?

U slučaju zadovoljstva seksom kod žena – psihologija je jača od biologije. Iako sa hormonskog stanovišta, u mlađoj dobi (oko 25. godine) naši hormoni počinju da luče, najbolji orgazmi obično dolaze mnogo godina kasnije. U središtu stvari su: iskustvo, znanje o vašem tijelu i, naravno, samopouzdanje. Često se tek oko 35. godine počinjemo osjećati dovoljno dobro da bismo imali hrabrosti isprobati nove stvari i otvoreno razgovarati o svojim potrebama. Pored toga, neke od nas u kasnijoj dobi imaju pored sebe muškarca sa kojim se zaista osjećaju sigurno i sretno. Ključ potpunog zadovoljstva u krevetu kod žena je, dakle, osjećaj sigurnosti, stabilnosti i izlječenje mladalačkih strahova i kompleksa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,