Srijeda, 22. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Znate li kada je pravo vrijeme da počnete sa korištenjem krema protiv bora?

Koža lica je ta koja nepogrješivo oslikava naš stil života i životne navike te joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladoliki izgled. Ali, često u svojoj njezi lica zaboravimo na “neprijatelje” našoj koži – bore, koje se pojave kada ih najmanje očekujemo!

Ako ste mislili kako bore ne bi trebalo biti vaš predmet interesa jer trenutno uživate u najboljim godinama, možda vas iznenadi činjenica da se one mogu pojaviti i mnogo ranije nego što ste ih očekivali, piše Fashion.hr.

Kao i kod svakog dolaska nenajavljenog gosta, tako i bore u nama izazivaju određenu frustraciju, a ovi prvi znaci starenja mogu se pojaviti u trenutku kada se osjećamo kao da smo tek počeli živjeti i najčešće se pojavljuju na području oko očiju. Iako su bore posljednje što jedna mlada žena želi da vidi na svome licu, one se javljaju kao posljedica gubitka elastičnosti i tonusa kože. Ali, taj ishod možete ublažiti pravilnom njegom lica koja mora krenuti na vrijeme!

Zato, ne čekajte prve bore na svome licu da bi u svoju beauty rutinu uključili preparate koji će preuzeti na sebe bitku protiv bora, već vodeći se onom poznatom ‘bolje spriječiti, nego liječiti’ u svojoj 26-toj godini krenite s njegom te odložite njihov dolazak. U kasnijim dvadesetima dvije kreme su potrebne kako bi odložili nastanak bora na vašem licu, pa koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom tokom cijele godine i hranjivu noćnu kremu koja će dodatno nahraniti vašu kožu i održati njenu elastičnost. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,