Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Znakovi koji ukazuju da su tijelu hitno potrebni intimni odnosi

Preuzmite sliku

Postoji nekoliko znakova koji mogu da ukažu da su tijelu potrebni intimni odnosi, ili da osoba nije imala odnose neko vrijeme.

Obično se nedostatak seksa prije “vidi” odnosno osjeti kod nježnijeg spola, ali to može biti izraženo i kod muškaraca. Znaci koji mogu da ukažu da su vašem tijelu potrebni intimni odnosi su: neraspoloženje, slab imunitet, nesanica i čest stres.

Neraspoloženje

Često kada se osoba žali da joj nije dobro, a da ni sama ne zna zbog čega je to tako, obično je razlog seks. Šansa da se osoba razboli jer nije imala intimne odnose duže vrijeme, takođe postoji. Ne zato što nedostatak seksa izaziva “bolest”, već nekada nedostatak sna zbog neraspoloženja može da šteti imunološkom sistemu.

 • Slab imunitet

  Neki vjeruju da nedostatak seksa utječe na slabljenje imuniteta. Seksom i poljupcima razmjenjuju se bakterije, a manjak seksa, znači i manje izlaganje bakterijama. Što manje imate seks, vaš imunitet će biti slabiji.

  Nesanica

  Poznato je da svi veoma brzo “padnu u krevet” nakon seksa. Šta mislite zašto onda muškarci brzo zaspu nakon intimnog odnosa? Sve je u vezi sa oksitocinom – hormonom koji se proizvodi tokom orgazma, a ima snažno umirujuće dejstvo.

  Čest stres

  Dokazano je da seks smanjuje stres, odnosno da oslobađa od stresa. Oksitocin, obično poznat kao hormon ‘ljubavi’ ili ‘maženja’, može da smanji stres.  (azra.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,