Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Znakovi koji pokazuju da vam treba odmor od partnera

Preuzmite sliku

Ono što ste nekada smatrali slatkim kod njega/nje, sada ne podnosite, vrijeme koje provodite skupa vuče se poput puža, a nekada je letjelo. No, i dalje ga/nju volite… Možda je trenutak da uzmete pauzu i odmorite jedno od drugog…

Svaki početak je idiličan, no faza medenog mjeseca u kojoj se jedno drugoga ne možete zasititi, proći će kroz godinu dana ili dvije. Zato se i zove faza – dođe, traje, prođe. Tek nakon toga veza postaje realna, što znači da će vam početi smetati to što puši, što voli dane provoditi u kauču ili što vas neprestano ispituje gdje ste. Nijedna veza nije sazdana samo od lijepih trenutaka niti partneri samo od vrlina. Da bi trajala, u nju treba ulagati, a partnera prihvatiti upravo onakvog kakav je. I on vas, naravno. Također, to znači poštovati slobodu onog drugog. Sasvim je normalno tražiti i trebati vrijeme za sebe.

To što želite biti sami, ne znači da svog partnera više ne volite, već da ste željni vremena koje ćete posvetiti sebi, možda i razjasniti dileme koje vam okupiraju misli. Ako se pitate jeste li u toj fazi veze, odnosno trebate li se na neko vrijeme maknuti od njega, u nastavku vam donosimo odgovore na to pitanje. Prepoznate li se u većini, možda bi bilo dobro da uzmete pauzu i razmislite o svemu. Ako se nakon toga vratite jedno drugome, vaša će veza biti kvalitetnija, a ako ne, opet ste na dobrome putu da sreću pronađete negdje drugo, prenosi Žena.hr.

Stalno se svađate

Ako ste neprestano u sukobu i svađate se oko sitnica, možda je vrijeme da se odmorite jedno od drugoga. Ponekad je dovoljan tek maleni odmak da shvatite kako vam nedostaje i kako vam je u biti lijepo s njim, bez obzira na gluposti oko kojih se svađate. Štaviše, vjerovatno ćete oboje shvatiti da su te stvari nevažne i prestat ćete voditi bitke na tim poljima.

Ne radite ništa, a da mu ne kažete

Ako imate osjećaj da ne možeš ni do trgovine otići, a da to ne prijavite svom partneru, vrijeme je da se udaljite od njega, barem na kratko. Ogroman znak da vam je potreban prostor u vezi je taj da ste ovisni jedno o drugome, odnosno da ništa ne možete ili ne želite napraviti bez njegovog odobravanja ili da ga barem o svojim nakanama ne obavijestite. Kako biste vezu vratila na pravi put, dovoljni su mali koraci. Nemojte si po cijele dane slati poruke i zvati se. Nastojte ne biti u kontaktu dok se ne vidite uživo, primjerice nakon posla. Nije zdravo biti ‘ovisan’ jedno od drugome.

Ono što vam je bilo simpatično, sada vam ide na živce

Prije ste neke njegove osobine i navike nazivali slatkima, a sada vam se od njih diže kosa na glavi. Primjerice, način na koji jede ili priča. Ako vam sitnice smetaju, to je jasan znak da vam treba odmor – od njega. Kad se maknete, moći ćete vidjeti koliko vam uistinu smetaju te sitnice. Možda ga se već za tri dana zaželite i više vam ne bude bitno to što mljacka.

Više vam nije zabavno zajedno

Nekada je vrijeme letjelo kada ste bili zajedno, a danas nikako da prođe? Kriomice pogledavate na sat, no kazaljka jedva da se pomiče s mjesta. Osim toga, često se svađate i nakon vremena provedenog s njim osjećate se iscrpljeno. Prolazite kroz težak period u vezi i to je normalno, no umjesto da se potpuno uništite, uzmite vremena za sebe. Tako možete spasiti vaš odnos, ako je on vrijedan toga.

Pod stresom ste

Sve što utiče na vas tako da vam izaziva stres nije dobro pa čak i ako je to muškarac kojeg volite. Budete li potiskivali negativne osjećaje, samo ćete ih još više potencirati. Umjesto da stvari metete pod tepih i pravite se da je sve uredu, uzmite vremena za sebe. Odmaknite se od njega i razmislite o svemu. Tek s odmakom ćete moći jasnije sagledati situaciju i shvatiti jeste li jedno za drugo ili je neko drugi za vas.

Gubite sebe

Jedan od najjasnijih znakova da biste trebali neko vrijeme biti sami je osjećaj da više ne prepoznajete sebe i da se gubite u odnosu s partnerom. Neprestano ste živčani, osjećate se iscrpljeno i ne nalazite razloga za veselje. Uzmite vremena za sebe kako biste bili bolji i sebi, a jednog dana možda i partneru.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,