Subota, 20. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Znakovi koji otkrivaju da niste više zaljubljeni u njega kao prije

Kada se zaljubite u nekoga, posljednje o čemu ćete razmišljati je kada će zaljubljenost prestati. Nažalost, to ne znači da do toga možda neće doći. Iako kod svakoga do ovoga dolazi drugačije, i to je jedan proces koji vam menja život, isto kao i vrijeme u kojem se zaljubljujete u nekoga.

Iako vas vrijeme uloženo u vezu može natjerati da je pokušate spasiti, kad ljubav nestane, samo je pitanje trenutka koliko će veza opstati.

Budući da svi to ne primijete na vrijeme, donosimo vam nekoliko znakova koji će vam pomoći da shvatite kako “onog nečega” više nema.

1. Ne smeta vam ako se ne čujete s partnerom

Kada ste u zdravoj vezi, komunikacija s partnerom je nešto što očekujete i volite. Ako ste došli do faze u kojoj vam je svejedno što komunikacije nema, više niste onako zaljubljeni kako mislite.

2. Prijateljima se stalno žalite na partnera

Žaliti se prijateljima na partnera je u potpunosti normalno, ali ako to radite češće nego prije, nešto u vašoj vezi ne funkcioniše kako treba, javlja Insider.

Ako se stalno žalite prijateljima i porodici na svoju vezu i tražite savjete, vrijeme je da se zapitate zašto je to tako.

3. Ne uživate u partnerovom društvu

Ako ste zaljubljeni u nekoga stalno želite biti s tom osobom, pa ako ste došli do faze u kojoj vam treba više prostora nego obično, možda imate problem.

Ako se više ne smejete zajedno i ne uživate u blizini te osobe, vrijeme je da razmislite o vezi.

4. Od svega vas najviše živcira upravo vaš partner

Svaki par ima svojih dobrih i loših dana, ali ako vas lako ljuti svaki postupak vašeg partnera, čak i kada nije napravio ništa loše, to nije dobar znak za vašu vezu. Trenutak je da se zapitate želite li to stvarno.

5. Osjećate olakšanje kada partner ne želi da ode negdje s vama

Svi mi ponekad ne možemo pratiti partnera na neki važan događaj ili propustimo važan date s partnerom i normalno je da druga osoba tada bude malo razočarana. Ali ako vam je postalo svejedno jeste li zajedno ili ne, to je znak da vaša veza i ljubav nisu jaki kao prije. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,