Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Znakovi da se u prostoru u kojem boravite zadržava negativna energija

Preuzmite sliku

Svaki prostor ima svoju energiju, na koju mogu uticati mnogi faktori. Možda se dogodio neki događaj koji je izazvao prilično jake ili traumatične emocije, ili je tamo bila prisutna osoba koja je proživljavala mnogo negativnosti i stresa. Ako se odmah nakon napuštanja određene lokacije osjećate bolje, to može biti znak da vam nešto u njoj ne prija. Ukoliko se pitate kako odrediti da li je prostor pun negativne energije, možda će vam biti korisna pojašnjenja koja slijede.

1. Iscrpljeni ste emocionalno i fizički

Naravno, svako od nas ponekad može biti umoran, ali ukoliko se taj osjećaj ponavlja svaki put kada uđete u određenu prostoriju i ublaži odmah po izlasku to može ukazivati na to da u tom prostoru postoji negativni naboj.

2. Imate glavobolje

Obratite više pažnje na fizičke znake nelagode koji se javljaju samo kada ste na određenom mjestu. Za to je, naravno, potreban kontakt s vašim tijelom. Možda neki dio počne i da boli, a često se javlja glavobolja.

3. Osjećate teskobu ili napad klaustrofobije

Neki opisuju ovaj osjećaj kao težinu, koja donosi poteškoće s disanjem. Može se dogoditi da vas sustignu teške emocije, na primjer potreba da plačete bez nekog posebnog razloga, ili zapadnete u iznenadni strah ili paniku.

4. Biljke ne uspijevaju

Negativna energija ne utiče samo na ljude, već i na životinje i biljke, koje osjete svaku negativnost. Možete obratiti pažnju na svoje ljubimce i pratiti da li se ponašaju čudno kada uđu u određenu prostoriju. Cvijeće ne uspijeva u prostorijama sa slabom energijom, prenosi City Magazine.

5. Osjećaju se neprijatni mirisi

Možda ćete otkriti određene neugodne mirise u prostoriji i nećete pronaći odakle dopiru.

6. Imate otežan san

Ako vam je teško da zaspite u ovom prostoru ili čak doživljavate stalne noćne more, to može biti znak da je u njemu prisutna negativna energija.

Ako je prostorija koju označavate izvorom negativne energije deo vašeg doma, možete ga okaditi tamjanom. Time ćete protjerati sve neugodne mirise, energetski očistiti prostor i ispuniti ga prijatnijom energijom. Možete i meditirati sa ciljem da se ustajala energija oslobodi i da se sve loše potisne. Očistite sav nered i predmete koji se više ne koriste. Pozitivnu energiju lakše ćete pokrenuti ako za nju imate prostora.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,