Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zlatno pravilo 72 sata koje će vam pomoći da uštedite novac prilikom šopinga

Preuzmite sliku

Ako vas dosada navodi da po čitave dane prelistavate aplikacije raznih internetskih trgovina i punite korpe sa stvarima koje ionako još neko vrijeme nećete moći nositi, ovo pravilo bi vam itekako moglo koristiti. 

Kako piše irski Her, moglo bi se reći da je upravo sada ključno vrijeme za racionalizaciju troškova, izradu finansijskog plana i poticanje samih sebe na štednju. Upravo zato biste trebali početi primjenjivati tzv. pravilo 72 sata. 

Ovo pravilo nalaže da kada vidite nešto što vam se sviđa i poželite to kupiti, ostavite proizvod u korpi (ili u prodavnici kada se svijet vrati u normalu) i nakon 72 sata se vratite ili ne vratite po taj artikl, prenosi index.hr.

Ako u razdoblju od ta 72 sata ne možete prestati razmišljati o tom proizvodu, smišljate načine kako biste ga sve iskoristile, ako je riječ o odjeći u koliko biste ga kombinacija ukomponovale, onda vam je vjerovatno on potreban i nećete baciti novac na njega. Međutim, ako ga se doslovce ni ne sjetite, to znači da biste trebale u potpunosti zaboraviti na njega jer vam očito već nije važan pa bi nakon same kupovine mogao završiti na dnu ormara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,