Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zlatna minuta nakon tuširanja ključna za mladolikost i ljepotu

Preuzmite sliku

Renée Rouleau njeguje kožu slavnih ljepotica kao što su Lili Reinhart, Demi Lovato i Cindy Crawford te ističe da su mali koraci ključni u održavanju mladolikosti lica, a jedan od trenutaka u kojima je dobro djelovati upravo je – minuta nakon tuširanja ili kupanja.

“Zlatna minuta” je vrijeme kad smo izašli iz tuša i osušili kožu, a pore su još uvijek otvorene. Koža je u tom trenutku izuzetno osjetljiva i ranjiva, a proces koji se upravo odvija je osmoza. Vlaga ubrzano izlazi iz epidermisa, stoga je unutar tih 60 sekundi neophodno nanijeti toner ili neku hidratantnu formulu koja će zaustaviti hlapljenje vlage iz kože i zaključati je unutra, kako bi ona ostala mekana i hidrirana satima nakon toga – objasnila je Renée Rouleau.

  • Na taj način koža dobiva zdravi sjaj, a sve to zahvaljujući molekulama vode koje su ključne za lijepi ten, bez obzira na godine i stanje kože.

    Stručnjaci poput Rouleau  često ističu upravo hidrataciju kao prvi i osnovni uvjet za kožu bez bora i to ne samo kod isušene, već i masne kože. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,