Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Životni preokret: Od alkoholičarke i stanja teške depresije do fitness trenerice

Preuzmite sliku

Paula Tennant naglo je odlučila do promijeni svoje životne navike nakon što je prošla kroz porodičnu tragediju.

Kako je rekla za strane medije, svoje dno dotakla je u augustu 2018. godine kada je njena majka Gwen iznenada preminula od aneurizme mozga. Njih dvije su bile najbolje prijateljice, a bol od gubitka bližnjeg je bio nepodnošljiv.

“Svakodnevno sam pila po nekoliko boca vina. Onda sam se, jednostavno, zatvorila i nisam znala kako da se izvučem iz tog stanja”, rekla je.

Međutim, njeno stanje se tek pogoršalo kad je Paulin sin odlučio da napusti porodičnu kuću radi formalnog obrazovanja.

 • “Moje loše raspoloženje se pogoršalo kada je samo 10 dana kasnije moj sin koji sada ima 22 godine, otišao od kuće i upisao se na univerzitet u Škotskoj. Tada se moja uloga majke potpuno izgubila”, rekla je iskreno ova 50-godišnjakinja.

  Ljekari su joj predlagali da počne sa terapijom – jakim antidepresivnim lijekovima, ali je odbila stručnu pomoć, prenosi Super žena.

  “Partner mi je predložio da posjetim ljekara, što sam i uradila. međutim, nisam uspjela da dobijem željenu pomoć, jer su mi samo prepisali jake antidepresive koje sam odbila da pijem”, kaže ova hrabra žena, dodajući da je ovo bio presudni trenutak za promjenu životnih navika.

  “U 52. godini odlučila sam da se pokrenem i da počnem da treniram”.

 • Paula je svoj cijeli život, priča ona, imala vitku i zavidnu figuru, ali je stalno pila, pušila i nezdravo se hranila. A promjena načina života joj je pomogla da emocionalno sazri.

  Tražila je inspiraciju na internetu i otkrila “body fitness” turnir koji je imao kategoriju za starije od 45 godina. UFE Open Bikini Masters 45 uključivao je takmičenje gdje su pokazivali vrlo atletska tijela s niskim nivoom tjelesnih masti. Ocjenjivao se njihov cjelokupni izgled, od vitke figure do prezentacije na takmičenju.

  “Sjećam se da sam bila toliko nervozna kad sam prvi put hodala pozornicom. Nosila sam svjetlucavi bikini i glamuroznu šminku. Imala sam tremu, ali sam znala da moj partner i sestra navijaju u gomili. Prijatelji i porodica su bili zapanjeni, ali su mi pružili podršku kada sam im rekla”, rekla je Paula.

  U januaru 2019. godine prestala je da pije i da puši. Postala je fitnes trener i tako je počela da sarađuje i podučava sve starije žene koje krenu sa svojom fizičkom transformacijom, ali i životnom.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje