Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Život u poliamornoj zajednici: Nemaju pojma ko je otac kojem djetetu, niti ih zanima…

Preuzmite sliku

Žive u Libanonu i svake noći se izmjenjuju u krevetima. Radi se od dvije žene i dva muškarca. One su ostale trudne u razmaku od nekoliko mjeseci. Djecu smatraju zajedničkom i podjednako vode brigu o njima.

Zovu se ‘poliamornom četvorkom’ i priznaju da zapravo nemaju pojma ko je tačno otac dvoje najmlađe djece u njihovoj neobičnoj porodici. Time se, kažu, ne zamaraju previše niti planiraju napraviti test očinstva u skorije vrijeme kako bi to saznali. Sretni su svi zajedno i to im je sad najvažnije.

 • Žive u Libanonu i svake noći se izmjenjuju u krevetima. Radi se od dvije žene i dva muškarca. One su ostale trudne u razmaku od nekoliko mjeseci. Djecu smatraju zajedničkom i podjednako vode brigu o njima, prenosi 24sata.hr.

  Osim dvoje najmlađe djece, u porodici živi još dvoje starije u dobi od sedam i osam godina. Njihovi roditelji su Alysia i Tyler Rogers koji su djecu dobili prije nego su stupili u poliamornu zajednicu s prijateljima Seanom i Tayom Hartless.

  @polyfamory Big kid date night 💖🎀 #polyamory #daddydaughterdance #mothersondance #familybylove ♬ Crank that x Poke it out DJ Yames – Dj_yames

  – Željeli smo napraviti sve što je moguće kako bismo bili sigurni da se svi osjećaju kao ravnopravni roditelji. U ovom trenutku genetika ne bi ništa promijenila – rekla je Taya.

  Dogovorili su se da će podržati djecu ako odluče jednog dana saznati ko im je od njih dvojice biološki otac.

 • Zajedno su uselili u dom 2020. godine, a godinu dana kasnije Taya i Alysia su rodile, u razmaku od sedam mjeseci.

  Obje su dobile dječake i smatraju se majkama obojici.

  Detalje privatnog života dijele na društvenim mrežama. Kažu da su ‘kao svaka druga monogamna porodica samo što ih je četvero u ljubavnoj vezi’.

  @polyfamory Don’t let the fear of others reactions stop you from communicating your needs. #polyamory #communication #growth #familymeetings #jasonmasimusic ♬ New Sky – Jason Masi

  – Naša veza je nastala prirodno, ali iziskivala je puno rada. Da si mi prije četiri godine rekao da ćemo biti u poliamornoj vezi s četvero djece, nasmijala bih ti se u lice. Nisam ni slutila da će to biti najbolja stvar koja nam se ikada dogodila. Hvala Bogu na tome. Volim te zauvijek – rekla je Taya svom suprugu Seanu u jednom od videa.

  Dodala je kako su u ovoj zajednici postali bolji u komunikaciji i manje su ljubomorni nego prije.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje