Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zimska dijeta za brzi gubitak kilograma

Kada dođe zima, a posebno kada se približi praznična sezona i doček Nove godine svi poželimo da brzinski izgubimo kilograme, kako bi nam ona divna haljina predviđena za najluđu noć savršeno pristajala.

Ukoliko vam je potrebna dijeta koja će vam u kratkom vremenskom periodu omogućiti gubitak većeg broja kilograma, evo jedne.

Kao i svaka brzinska dijeta i ova se preporučuje samo s vremena na vrijeme i nikako ne bi trebalo da se sprovodi duži vremenski period, ali će sigurno dobro doći kao prva pomoć pred praznike!

Ova dijeta se drži veoma kratko, smanjen je unos vode ali su rezultati odlični. Naime, unos vode je ograničen na 5dl (2 čaše), ali je zato povećan unos voća i povrća koje obiluje tečnostima. Konzumirajte ga u što većoj količini i poželjno je u svježem stanju. Na lokalnim pijacama i u marketima pronađite sezonsko voće i povrće, izbjegavajte zaleđene namirnice.

Cilj dijete je da napadne masne naslage i najbolje rezultate je upravo pokazala kod žena koje pate od istih. Ukoliko se drži duže od 5 dana može biti opasna po zdravlje stoga se i ne praktikuje dugoročno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,