Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žensko “zvocanje” ima i velike prednosti

Preuzmite sliku

Žene znaju da pretjeraju sa svojim zvocanjem muškarcu što može mnogo da naljuti njenog izabranika. Međutim, to ima i svoje dobre strane. Naime, žene svojim “zvocanjem” između ostalog tjeraju partnere da redovno idu na preglede i i pridržavaju se savjeta doktora.

Istraživanje Univerziteta u Michiganu prkosi ranijim, koja tvrde da se muškarci u sretnim brakovima rjeđe razbolijevaju. Ispitujući vezu dijabetesa i zadovoljstva partnerskim odnosom, naučnici su došli do iznenađujućeg zaključka – što je muškarac nesretniji u braku, ima manju vjerovatnoću da oboli od dijabetesa! Čak i ako se razboli, bolje će kontrolisati bolest od sretnog “kolege”.

Razlog je u ženama koje zvocanjem tjeraju životnog saputnika da redovno ide na preglede i pridržava se savjeta doktora. Činjenica da nezadovoljstvo brakom smanjuje mogućnost obolijevanja od dijabetesa preispituje tradicionalne pretpostavke da se zadovoljstvo odnosima uvijek pozitivno reflektuje na zdravlje. Ali, žene potvrđuju ovo tradicionalno uvjerenje. Pripadnice nježnijeg pola imaju manju vjerovatnoću da obole od dijabetesa ako su u srećnim brakovima. Naučnici ovo objašnjavaju činjenicom da su one senzibilnije, pa stabilna veza na njih utiče pozitivno. U istraživanju je tokom pet godina analizirano 1228 ljudi u braku, starih od 57 do 85 godina, a kraj procesa je 389 osoba dočekalo sa dijabetesom. Zato, muškarci, nemojte da se ljutite na svoje dame kada zvocaju, ima koristi i od toga. (Nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,