Ponedjeljak, 22. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Žene sa ovom osobinom imaju bolji seksualni život

Britanska studija sugeriše da se emocionalno inteligentne žene mogu pohvaliti boljim seksualnim životom.

Studija, koja je obuhvatila više od 2.000 žena, pokazala je da žene sa većom emotivnom inteligencijom imaju veliki broj orgazama. I zanimljivo: ova proporcionalnost se odnosi i na seksualne odnose među parovima i u solo zadovoljstvima (to jest, masturbaciji).

Koje su emocionalno inteligentne žene i zašto je to tako?

Istraživači su uvjereni da emotivno inteligentne žene znaju da slušaju svoje emocije, kao i osjećanja drugih ljudi. Profesor Tim Spektor, šef istraživačke studije rekao je:

“Dugo vremena znamo da emotivna inteligencija donosi mnogo koristi životu pojedinaca, a naše istraživanje pokazuje da to utiče i na naše zadovoljstvo u spavaćoj sobi. Vjerujem da su rezultati studije od velike pomoći terapeutima koji pokušavaju da pomognu ženama da poboljšaju kvalitet njihovog seksualnog života.” “Verujemo da emotivna inteligencija ima direktan uticaj na kvalitet seksualnog života žena, jer je povezana sa sposobnošću verbalizacije seksualnih želja i očekivanja od partnera”, dodala je vođa studije Andrea Bari.

Ona je takođe dodala da sumnjaju da postoji snažna povezanost između seksa i upotrebe mašte i osjećanja kontrole tokom seksualnog odnosa. Za sve žene koje imaju problema da dođu do vrhunca ovo su dobre vesti. “Čini se da je emotivna inteligencija jedan od najvažnijih faktora koji može pomoći u prevazilaženju problema seksualnog zadovoljstva. Ako smo svjesni naših osjećanja, možemo otkriti problem i takođe komunicirati, u svakom slučaju ćemo riješiti naše probleme.“ (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje