Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žena tvrdi da se zaljubljuje u predmete, a ljubav njenog života je ova poslovna torba

Preuzmite sliku

“Nemojte osuđivati ljude zbog nečega što ne razumijete.”

Rain Gordon iz Rusije tvrdi da se zaljubljuje u predmete te da je oni privlače emotivno i seksualno.

Ova 24-godišnjakinja oduvijek je osjećala nešto neobično za predmete, a sada napokon zna i stručni naziv za to –agalmatofilija – seksualna privlačnost prema predmetima, lutkama i statuama.

U junu ove godine udala se za svoju aktovku, Gideona, koju je vidjela još 2015. i kupila u obližnjoj prodavnici. Cijelu ceremoniju održala je njena prijateljica, prenosi Večernji list.

  • “S osam godina shvatila sam da obožavam razne predmete. Vjerujem u animizam, odnosno da je sve što nas okružuje zapravo živo. U djetinjstvu sam se znala zaljubiti u šoping-centre koji bi se otvorili u gradu. Znala sam da je to pogrešno i potpuno suprotno onome što društvo nalaže i zato nisam nikome govorila o svojim osjećajima”, kaže Rain i dodaje da se u aktovku zaljubljivala postupno. “Sviđalo mi se kako izgleda, ali nisam imala nikakve namjere sve dok nisam shvatila da se počinjem vezati.” Gideona opisuje kao nešto više od partnera, to je njen prijatelj i mentor.

    Rain je otkrila i da njezina zaljubljenost u predmete ne znači da nikada ne bi bila u vezi s muškarcem, ali zasada je sretna čak i s činjenicom da brak koji je sklopila nije legalan. “Naš brak nije legalan i služben, ali ja sam najsretnija ikada.”

    Na pitanje što kaže okolina, Rain tvrdi da je ljudi osuđuju, da su negativno nastrojeni i da nerijetko čuje kako bi trebala otići na liječenje. “Nemojte osuđivati ljude zbog nečega što ne razumijete.” (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje