Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena rodila dijete nakon oplodnje priborom za tu namjenu koji je kupila preko interneta

Preuzmite sliku

24-godipnja Bailey Ennis iz Londona rodila je dijete nakon što se umjetno oplodila u udobnosti svog doma. Na internetu je pronašla iskusnog donora i kupila komplet za umjetnu oplodnju po cijeni od 25 funti.

Ennis je očajnički željela postati majka, a nije željela biti u vezi. Odlučila je sama zatrudnjeti. Zatrudnjela je u oktobru 2021., a 2. jula ove godine rodila dječačića Lorenza, kojeg odgaja kao samohrana majka, prenosi index.hr.

“Odluka da sama zatrudnim bila je najbolja koju sam ikada donijela. Biti mama je prekrasno i drago mi je što sam se na to odlučila sama. S obzirom na to da sam lezbijka, oduvijek sam znala da ću morati zatrudnjeti putem umjetne oplodnje. Trenutno nisam imala želju biti u vezi, ali sam htjela imati dijete”, ispričala je Bailey.

 • Kaže kako kod donora sperme nije tražila posebne karakteristike, već samo da je riječ o pouzdanoj i zdravoj osobi.

  “Pronašla sam osobu s urednim zdravstvenim kartonom, koja je već bila donor za dva LGBTQ para. Čuli smo se putem WhatsAppa pa našli na kavi i oboje se složili da će mi biti donor. Pristao je biti donor za još djece, ako ih poželim imati. Želim da budu braća i sestre u krvnom srodstvu”, dodala je.

  Bailey je potom kupila pribor za umjetnu oplodnju putem interneta. Pričekala je plodne dane, a onda je donor donio svoju donaciju i pomogao joj s korištenjem pribora. 31. oktobra saznala je da je trudna.

  “To je sve što sam u životu željela”, ističe ova žena.

  Trudnoća joj je bila uredna, a trudove je dobila u 38. sedmici. 2. jula 2022. rodila je dječaka teškog 2324 grama.

  “Prekrasan je. Ima moj nos, moje oči i smeđu kosu, poput moje. Donoru javljam novosti. Lorenzo će znati za njega i moći će ga upoznati ako bude htio”, zaključila je Bailey. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje