Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena pušta kosu već 17 godina i ne planira je skraćivati: “Ona je moj dragocjeni partner u životu”

Preuzmite sliku

Japanka Rin Kambe (42) pušta svoju kosu već 17 godina i sada je ona toliko duga da joj treba dva sata da je osuši fenom.

Njena kosa trenutno je duga 213 centimetara, a ona ne planira da je skraćuje.

Kaže da često mora da veže kosu u punđu kako bi je digla od poda, jer joj je jako teško da obavlja svakodnevne obaveze ako joj je kosa puštena.

Na Instagramu objavljuje fotografije svoje duge kose, koja šokira mnoge.

Potrebno joj je više od sat vremena da opere kosu i iako uspijeva da je zaveže u punđu za samo deset minuta, često mora da mijenja položaj punđe tokom dana, jer je kosa tako teška da joj zadaje glavobolju, prenosi Zadovoljna.rs.

“Ako pustim kosu, imam problema sa skoro svim što radim, tako mi je lako da se spotaknem. Ne mogu čak ni u kupatilo, a kamoli da se presvučem ili jedem”, kaže Rin.

Dodaje i da pere kosu dva puta sedmično.

“Radim dosta tretmana, a poslije pranja je osušim. Potrebno je sat vremena da operem kosu i uradim tretman i masažu, dva sata da je osušim, zatim ide njega i češljanje. Dajem sve od sebe da ne oštetim kosu dok je perem. Za sve to je potrebno tri sata. Osjećam da je moja kosa moj dragocjeni partner u životu. I dalje raste svakim danom”, istakla je.

Obično je prva reakcija ljudi da se zapitaju da li je njena kosa prava.

“Kada saznaju da jeste, uglavnom su šokirani i impresionirani”, dodala je ona.

Rin je ranije, početkom dvijehiljaditih, radila kao plesačica i u to vrijeme je nosila kratku bob frizuru, koja se drastično razlikuje od frizure koju ima danas.

Onda je odlučila da pušta kosu jer joj njena kratka frizura nije dijelovala dovoljno originalno i upečatljivo.

Zanimljivo je i da Rin svojom frizurom želi da pošalje još jednu poruku – da istakne japansku kulturu, da ona bude što više prepoznata, jer je duga kosa simbol japanskih princeza.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,