Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena podijelila priču o svom životu: “Nisam uopšte željela djecu, a sada ih imam devetero… i još ne znam šta radim…”

Preuzmite sliku

Jedan od glavnih razloga zašto nije željela imati djecu je taj što je bila prestrašena da neće znati kako biti majka.

Jenn Hoskin uopšte, kaže, nije željela biti majka, a mislila da će život provesti s partnerom koji slično razmišlja i kojem veća porodica nije važna. To se ipak promijenilo kada je u 21. godini dobila svoje prvo dijete, a sada ih ima čak devetero. Na svom je TikTok profilu objavila video u kojem je objasnila zašto joj život ne izgleda kako ga je nekad zamišljala…

“Nisam uopšte željela djecu, a sada ih imam devet. Kako se to dogodilo? Pa, jedno po jedno…”, počela je u videu koji prenosi The Sun.

@jennhoskins #stitch with @drumbeatlane how I ended up with a large family #latgefamily #largefamilyliving #largefamilylife ♬ Just a Cloud Away – Pharrell Williams

Jenn je objasnila da je jedan od glavnih razloga zašto joj je ideja o majčinstvu bila odbojna taj što se bojala da u tome neće biti dobra, prenosi Večernji list.

“Ipak, prvo sam rodila već u 21. godini, iako nisam imala pojma kako biti majka. Samo sam putem izmišljali pravila… Sin mi sada ima 21 godinu i podsjećam ga da još uvijek nemam pojma što radim. Prilično sam sigurna da on to shvata. Ipak, dobre su vijesti što su mi se ‘putem’ svidjeli i on i uloga majke”.

Dodala je da je njen najstariji zaslužio svaku pohvalu jer je preživio nju u godinama u kojima još uopšte nije znala šta da radi.

“Ali kako sam završila s devetero? Bilo je ‘još samo jedno’, pa opet ‘još samo jedno’, pa nam je osam bilo dovoljno, ali onda je došlo deveto i sada je dosta!. Malo po malo, od ‘ne želim nijedno’ dođete do ‘imam ih devetero”, zaključila je Jenn.

Mnogi korisnici su brzo komentarisali njen video, a još je majki podijelilo koliko djece imaju i hoće li na tome stati.

“Htjela sam dvoje, možda troje, a sad sam na drugom. Raspravljali smo želimo li još jedno, ali nismo se još uspjeli dogovoriti”, napisala je jedna korisnica, a druga se našalila: “Ja sam htjela dvoje, moj muž troje pa smo postigli kompromis; i imamo petero!”  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,