Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žena pati od sindroma zbog kojeg mužu ništa ne vjeruje pa kod kuće koristi detektor laži

Preuzmite sliku

Njemu tako, čini se, ne smeta što mu supruga redovno pretražuje telefon, uvijek ima uvid u njegov mail i bankovne izvode, te mu ne dopušta da online ni uživo gleda druge žene.

Britanka Debbi Wood je u fokus javnosti došla nakon što je u popularnoj emisiji This Morning ispričala da boluje od takozvanog Otelovog sindroma (Othello syndrome) za koji su mnogi vjerojatno prvi put čuli, a koji ljubomorno i posesivno ponašanje prema partneru svrstava u psihijatrijske dijagnoze, prenosi Večernji list.

Kako piše medicinski portal Pubmed, Othellov sindrom je psihotični poremećaj karakteriziran iluzijom nevjere i/ili ljubomore i često se javlja u kontekstu medicinskih, psihijatrijskih ili neuroloških poremećaja. Najmanje 30 posto slučajeva oboljelih pokazuje neurološku osnovu za njihove zablude o nevjeri, iako biološka osnova sindroma nije u potpunosti shvaćena.

 • Tada je Wood britanskoj javnosti ispričala kako kod kuće ima detektor laži za svog supruga Stevea pa ga svaki put kad se vrati s posla ‘prikopča’ da vidi je li joj možda bio nevjeran.

  Par je u braku tek nešto manje od godine dana, no Steve je na svom Facebooku svima koji ga možda žale poručio da je ‘njegova supruga svega toga vrijedna’.

  Debbi, koja je i prije vjenčanja promijenila svoje prezime da odgovara zaručnikovom, odmah nakon izgovorenog ‘Da’ u vijećnici je promijenila i svoj status veze i javno svom suprugu poručila da ga voli.

  “Sljedeći put kad nešto objavim biti ću oženjen muškarac… Tko bi rekao, a??”, napisao je Steve uoči svadbe.

  Njemu tako, čini se, ne smeta što mu žena redovno pretražuje telefon, što uvijek ima uvid u njegov mail i bankovne izvode, ni što mu ne dopušta da online ni u živo ni pogleda druge žene.

  Kako bi Steveu onemogućila pristup eksplicitnim ženskim fotografijama, posesivna je Debbi na njegov laptop postavila i ‘roditeljsku zaštitu’, a brani mu i gledati televizijske emisije u kojima se pojavljuju oskudno obučene žene. Ona otvoreno priznaje i da je ‘samo za njega’ online kupila i detektor laži, kako bi uvijek bila sigurna da joj govori istinu.

 • A iako joj je Steve, čini se, vjeran, “najljubomornija žena na svijetu” kako su je prozvali ne može nikada partneru potpuno vjerovati.

  “Steve je predivan, no mene muči mogu li mu vjerovati da neće ni pogledati druge žene kada je vani sam. Ne želim ni da pomisli da su lijepe ili zgodne. Ako ste u vezi i zadovoljni ste s vašim partnerom, oči bi vam trebale biti samo na toj osobi, zar ne?“ objasnila je Debbi kako razmišlja.

  Također, ispričala je i kako joj je bivši s kojim je bila prije Stevea slomio srce kad je s njom nenadano prekinuo i od tada, kaže, ne vjeruje ni jednom muškarcu.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje