Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žena otkrila oko čega to nikada ne pregovara sa svojom djecom, pa dobila mnogo negativnih reakcija

Preuzmite sliku

Tara Huck svojoj djeci ne dopušta da sudjeluju u određenim aktivnostima koje su mališanima omiljene. 

Tako njena djeca ne smiju prespavati kod svojih prijatelja i obrnuto. Objavila je to na TikToku pa se suočila s optužbama da je prestroga.

“Ako poznajete roditelje, ne vidim u čemu je problem. Djeca nekad trebaju predah od kuće, to je dobro za njihovo mentalno zdravlje”, napisala joj je jedna osoba.

“Zbog toga će tvoja djeca jedva dočekati da napuste roditeljski dom”, dodala je druga.

Huck je pojasnila da je spavanje kod prijatelja možda bilo uobičajeno kad su odrasle osobe bile djeca, ali današnji svijet smatra drugačijim i okrutnijim, prenosi index.hr.

“Previše je nepoznatih elemenata i situacija koje se mogu pojaviti kad je dijete u tuđoj kući. To uključuje seksualne napade ili neka roditeljska pravila, poput provođenja vremena na društvenim mrežama, što ja ne dopuštam svojoj djeci”, izjavila je za Fox News.

Situacije u kojima se njena djeca mogu naći kad spavaju kod drugih, kaže, ne moraju nužno biti ružne.

“To može biti bilo šta. Ne znate ko drži oružje u kuće. Ne znate koliko slobode imaju tuđa djeca. Meni je to važno”, dodala je.

Također, napominje da djeci nije oduvijek branila da prespavaju kod drugih, ali se u takvim situacijama nije osjećala dobro.

“Moja djeca su unatoč tome aktivna i društvena, igraju se u parku do mraka i provode vrijeme u kućama svojih prijatelja. Žive normalne živote, ali ne spavaju kod drugih”, tvrdi.

Huck je sve navedeno obrazložila i svojoj djeci i ona su s tim saglasna.

“Razumna su i znaju da donosim odluke razmišljajući o njihovoj sigurnosti. Komunikacija s djecom je najvažnija”, zaključuje.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje