Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Želite izgledati kao Meghan Markle? Okušajte se u njoj omiljenim vježbama

Preuzmite sliku

Još otkad su Meghan Markle i Princ Harry objavili zaruke, oči širom svijeta uprte su u ovaj kraljevski par. Žene žele doznati sve tajne zdravog izgleda ove predivne glumice, pa tako i koje vježbe prakticira.

Srećom, Meghan je mnogo savjeta podijelila na društvenim mrežama i s novinarima.

“Moje zdravlje, moj um, osjećaj koji imaš nakon vježbanja, sve me to tjera na prostirku ili u teretanu”, rekla je za Women’s Health UK. “Ponekad sam spomen vježbanja zvuči iscrpljujuće, ali uvijek se podsjetim kako ću se dobro osjećati poslije. Gotovo euforično!”

Evo kojim vježbama duguje svoj izgled.

1. Lični trening

Markle vjeruje u individualne treninge.

“Ona je jako usredotočena na svoje zdravlje. Kad dođe u teretanu, ne jadikuje. Odmah se prima posla i u tome uživa”, otkrio je Craig McNamee, Meghanin trener u Torontu koji je s njom radio vježbe za cijelo tijelo, a posebno su se usredotočili na držanje. Zato je fokus bio na vježbama zadnje lože i jezgre mišića.

2. Joga

Ljubav prema jogi Meghan duguje svojoj majci, socijalnoj radnici i instruktorici joge Doriji Regland.

“Moja majka je bila instruktor joge, pa mi je to u krvi. Postoji mnogo prednosti joge poput veće fleksibilnosti, snažnih mišića, više sreće, povećanog mentalnog fokusa, veće sposobnosti opuštanja, manje anksioznosti i boljeg sna.”

3. Trčanje

Markle voli i trčati. To joj je omiljena tjelovježba u dane kad je u stisci s vremenom.

“Ako nemam vremena za dugo vježbanje, uzmem psa i odem na brzo trčanje”, rekla je za Best Health. “Morate pronaći rutinu vježbanja koja vam odgovara.”

4. Grupni fitness trening

Prije nego što je postala punopravnom članicom kraljevske porodice, Meghan je izjavila kako se raduje treninzima pod vodstvom Russella Batemana koji vodi ekskluzivni studio SBC.

“Moja prijateljica Millie Macintosh je toliko ushićena oko njegovih vježbi da ću je povesti sa sobom na trening sljedeći put kad budem u Londonu”, rekla je Markle.

5. Meditacija

“Godinama sam bila skeptična, ali doista čini čuda”, rekla je Markle Women’s Healthu o meditaciji koja ima brojne koristi za emocionalno zdravlje. Dobra je za stresne situacije, povećanje samosvijesti, fokusiranje na sadašnjost, smanjenje negativnih emocija, povećanje mašte i kreativnosti, te više strpljenja i tolerancije.

6. Video trening

Zbog prenatrpanog rasporeda, Meghan ponekad vježba gdje stigne, ispred televizora, a posebno voli video vježbe Tracy Anderson koje obožavaju i Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian i Victoria’s Secret modeli.

“Radim te vježbe šest godina i rezultati su odlični”, izjavila je za časopis Shape.

7. Pilates

Osim joge i pilatesa, Markle voli i pilates koji također spaja duh i tijelo. Kad god je u Los Angelesu, vježba u studiju svoje prijateljice Heather Dorak.

“Vraćam se iznova zbog nekoliko razloga. Prvo, tijelo se odmah počinje mijenjati. Razlika na tijelu je vidljiva nakon dva treninga. Drugo, Heather je sjajna i kao instruktorica i kao prijateljica. I na kraju, ljudi su super, nisu pretenciozni i motiviraju”, Meghan je izjavila za Harper’s Bazaar. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,