Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Želi “dostojanstveno” stariti: Njemica ubrizgala sebi bakteriju staru 3,5 miliona godina

Njemica ovisna o plastičnoj hirurgiji, koja se u javnosti predstavlja pod imenom Manoush, u jednom je showu otkrila koliko zapravo ima godina i postala predmetom sprdnje. 

U proteklih 20 godina Manoush je, prema vlastitom priznanju, na estetsku hirurgiju potrošila oko 42 hiljade eura. Korigovala je oblik očiju, popunila i podigla obraze, dvaput je operisala nos, operisala je usne, te grudi čak šest puta.

No, na tome nije stala. Naime, kroz nekoliko proteklih mjeseci ova Njemica iz Minhena sebi u krv ubrizgava bakterije stare oko 3,5 miliona godina. Sve to je učinila, kaže, ne kako bi se pomladila, već kako bi “dostojanstveno ostarjela”. Upravo je ta njena izjava najviše zgrozila gledatelje britanskog showa koji su očekivali da je mnogo starija nego što zapravo jeste.

  • Manoush je, nakon mnogo nagovaranja voditelja, priznala da ima 48 godina. Brojni gledatelji nakon toga su se oglasili na Twitteru i posumnjali u to da Manoush ima 48 godina te počeli s nagađanjima da je u 60-ima, 70-ima, a jedan je otišao toliko daleko da je ustvrdio da ima 101 godinu, piše Daily Mail.

    Manoush kaže da samu sebe smatra “ljudskim laboratorijskim štakorom”, a nakon što sebi već nekoliko mjeseci u krvotok ubrizgava bakteriju Bacillus F, tvrdi da se osjeća mlađe i vitalnije. Tu drevnu bakteriju u Sibiru su 2009. godine otkrili ruski naučnici koje je fascinirala činjenica da bakterije, unatoč starosti od tri i po miliona godina nisu pokazivale znakove starenja.

    Njemica je tako zaključila da bi ova bakterija mogla pomoći i njoj, ali gledatelji showa u kojem je gostovala s tim se očito nimalo ne slažu. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,