Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zdravo buđenje: Jutarnji seks je čudotvoran!

jutarnji sex
Preuzmite sliku

Mislili ste da sve ‘zdrave’ stvari od vas zahtijevaju odricanje i žrtvu? E, pa da nije baš sve tako, pokazuje najnovije istraživanje kojim se tvrdi da seks nakon buđenja ima blagotvoran uticaj na zdravlje. I to iz više razloga…

jutarnji sex

Kako tvrde naučnici sa Univerziteta u Belfastu, seks u jutarnje sate izuzetno je dobar za srce, smanjuje vjerovatnoću za infarkt, poboljšava krvotok, snižava visok krvni pritisak, jača imunitet… Ono što će najviše obradovati nježniji pol, vođenje ljubavi odmah nakon buđenja usporava nakupljanje masti i smanjuje opadanje kose.

Jednom riječju, jutarnji seks je čudo. I zato, ako i niste jutarnji tip, pobrinite se da to postanete, jer ovo je jedan od rijetkih načina u kojem su zdravlje i zadovoljstvo u potpunosti povezani.

Prosječan muškarac tokom noći ima i do 5 erekcija? Šta god da je razlog tome – ako se probudiš sa željom za seksom, pokušaj da je preneseš i na nju! Na žalost, ona najčešće nije raspoložena za seks istog trenutka kad otvori oči. Pokušaj da je uzbudiš na pravi način i uživaj u njenoj strasti koja prati tvoju u stopu.

A evo i nekoliko savjeta za dobar jutarnji sex !

1. Večernje pripreme:Ove pripreme dobro dođu kako ne bi morao da ustaješ iz kreveta čim otvoriš oči i na taj način odložiš jutranju avanturu. Stavi žvake ili neke slatkiše na noćni stočić kako bi izbjegao neprijatan jutarnji zadah. Obavezno obavi nuždu prije spavanja kako ne bi to morao odmah ujutru. Ne zaboravi da pripremiš kondome i staviš ih na neko mjesto koje ti je na dohvat ruke.

2. Navij svoj unutrašnji sat: Veoma je važno da se probudiš na vrijeme za “jutarnju akciju” kako ne biste zakasnili na posao ili propustili jutarnje obaveze. Najbolje bi bilo da se probudiš prije nje i probudiš je maženjem i nježnim seksi pokretima. Ne zaboravi, ti ćeš odmah biti spreman za konkretno, ali njoj je potrebno neko vrijeme da se “zagrije” i razbudi. Imaj ovo na umu kad budeš planirao buđenje.

3. Probudi je nježno: Za ženu nije baš idealno buđenje ako je prvo što vidi kad otvori oči penis u erekciji. Dodiruj je nježno i polako. Počni sa malim poljupcima po njenom licu, potom polako pređi i na ostale dijelove njenog tijela. Igraj se prstima sa njenom kosom. Ovakav pristup će joj omogućiti da se probudi u nježnom, prijatnom i blago uzbudljivom okruženju i definitivno će povećati tvoje šanse da dobiješ malo jutarnje ljubavi i nježnosti.

4. Stavi joj do znanja da je privlačna: Kada se probudi ujutru ona se možda i osjeća seksi. Ti samo treba da joj pomogneš da dođe u pravo raspoloženje tako što ćeš joj reći koliko je lijepa. Ne obraćaj pažnju na njenu zamršenu kosu ili brazde na licu od posteljine na kojoj leži, kao ni na njen jutarnji zadah. Reci joj koliko je želiš. Ako ti ne ide od ruke izražavanje emocija i ne možeš ležerno da joj kažeš koliko je seksi, probaj da to izgovoriš dok je ne gledaš u oči, kao u prolazu. Položaj iz profila može biti jednako romantičan i uzbudljiv, a istovremeno ćeš biti zaštićen od potencijalno neprijatnog jutarnjeg zadaha.

Počni dan sa seksom!

Jutarnje aktivnosti u krevetu su zapravo savršen način da započnete svoj dan. Ovo stimuliše produkciju hormona sreće i donosi vam osmjeh na lice – ovako ćete se daleko lakše suočiti sa svim izazovima tokom dana. Pripazi, kao i sve drugo, i ovo može da postane dio rutine i da dosadi. Zato, neka jutarnji seks bude mali praznik za vas dvoje, a ne sumorna obaveza.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: